Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Karognesējs Čavars: Tokijā apstākļi ir tropiski, bet tie ir visiem vienādi

Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā un visas olimpiskās komandas lielākās cerības – 3 x 3 basketbola izlases – kapteinis Agnis Čavars pirmsspēļu dienā žurnālistu ielenkumā teju vai izstaro mieru un pārliecību par saviem spēkiem, lieku reizi apliecinot, ka valsts simbols parādē būs drošās rokās. Olimpisko spēļu debitants savu mēneša beigās gaidāmo 35. dzimšanas dienu cer sagaidīt ar labi padarīta darba sajūtu, bet par emocijām pirms spēlēm dalījās arī ar laikrakstu Diena.

Par ko pēdējās dienās ir lielāka mandrāža – karoga nešanu atklāšanas ceremonijā vai mačiem olimpiskajā turnīrā?

Esmu cilvēks, kurš katru dienu izbauda atsevišķi, tādēļ šobrīd droši vien mazliet lielāks uztraukums ir par karoga nešanu. Tad jau nākamajā dienā varēšu sākt satraukties par mačiem, tad – par nākamajiem. Šobrīd vēl nav jēgas “mandražēt” par notikumiem, kas gaidāmi pēc vairākām dienām. Koncentrējos uz karoga nešanu.

Vai pirms atklāšanas ceremonijas paredzēts īpašs dienas režīms?

Nekā īpaša nebūs. Šī jau vispār mums sanāk tāda kā moderna treniņnometne. Joprojām trenējamies divreiz dienā. Jā, loģistika ir citādāka, ir tveice, bet galvenais ir aprast ar šejienes situāciju. Āzijas valstīs sen neesam spēlējuši, turklāt šeit vispār ir tropiski apstākļi. Kā sāc kustēties, uzreiz paliec slapjš. Tomēr apstākļi būs visiem vienādi. Galvenais ir labi sagatavoties. Mēs šeit esam jau gandrīz nedēļu, tāpēc viss būs labi.

Vai pēc sešu laika zonu maiņas jau guļat normālā režīmā?

Man galvenais rādītājs ir tas – ja vakarā ap desmitiem nāk miegs, tad esi aklimatizējies. Cik esmu runājis ar čaļiem, tad tā arī ir. Gulēšana ir mazliet citāda karstuma un satraukuma dēļ, taču miega ritms ir atgriezies ierastās sliedēs.

Vai nebūs dīvaini spēlēt tukšu tribīņu priekšā? Pēdējos turnīros tomēr jau bija atgriezušies skatītāji!

Esam to jau izbaudījuši, tāpēc skatītāju trūkums nebūs kā liels pārsteigums. Iepriekš skatītāju klātbūtne arī nodrošināta attālināti, ar lielu ekrānu palīdzību. Iespējams, līdzīgi būs arī šeit. Gan jau skatītāji varēs kaut kā likt par sevi manīt. Kopumā, protams, ir čābīgi, ka nav skatītāju, jo tās tribīnes tomēr dod emocijas. Turklāt šeit tribīnes ir tiešām ir iespaidīgas – nekur pasaulē tādas neesam redzējuši. Ceru, ka vismaz kāds no delegācijas pārstāvjiem varēs atbraukt. Ja redzēsim kaut vienu Latvijas karogu tribīnēs, tas jau būs liels pluss.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi