Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lasmanis: Pēc atklāšanas ceremonijas gājienā gūtajām emocijām spēlēt bija ļoti viegli

Latvijas 3 x 3 basketbolisti pēc pirmās uzvaras olimpiskajā turnīrā atklāja, ka treniņos bažas radījušais karstums un savdabīgā atmosfēra tribīnēs nav traucējusi. “Melotu, ja teiktu, ka mandrāžas nebija. Tās tomēr ir olimpiskās spēles. Mums visiem – pirmās. Tomēr bija baigais adrenalīns un visas blakus lietas aizmirsās,” gandarīts par sekmīgo turnīra sākumu bija viens no komandas līderiem Nauris Miezis.

Viņš neslēpa, ka spēle pret pēdējās savstarpējās spēlēs divreiz zaudējumu sagādājušajiem poļiem bijusi principiāla: “Gribējām viņiem pierādīt, ka tās viņi izcīnīja ar lielu veiksmes palīdzību. Mēs esam pārliecināti par saviem spēkiem un zinām, ka esam labāki par viņiem.” Pēc mazliet nervoza spēles sākuma, Latvijas basketbolisti strauji pārņēma iniciatīvu. “Sākumā ātri sakrājām piezīmes, taču, mazinoties satraukumam, puiši atraisījās. Pamata spēli – tās vidējās septiņas minūtes – es varēju skatīties mierīgi un izbaudīt viņu spēli. Tikai sākums un beigas neapmierināja,” Latvijas žurnālistiem stāstīja komandas treneris Raimonds Feldmanis, kurš norādīja, ka spēles plānu komandai izdevies izpildīt, jo svarīgos brīžos poļi nav spējuši īstenot savas sadarbības. “Bija pārķerta bumba, bija autā izmesta bumba, viņiem daudz nesanāca. Tādas četras piecas epizodes spēlē ir ļoti svarīgas,” uzsvēra Feldmanis.

Pirms spēles bija bažas par to, kā izdosies tikt galā ar Tokijā valdošo svelmi, īpaši jau pēc iepriekšējā dienā veiktā nogurdinošā gājiena atklāšanas ceremonijā, tomēr šie faktori problēmas neesot radījuši. “Iepriekš treniņos bija riktīgi grūti – sita ciet elpu. Turklāt sākumā trenējāmies zālē, kas ir daudz citādāk. Kopumā man likās, ka būs daudz grūtāk. Varbūt pēc gājiena dabūjām emocijas, tāpēc bija ļoti viegli spēlēt,” stāstīja Kārlis Lasmanis. Agnis Čavars piebilda, ka atklāšanas ceremonijā, gaidot savu kārtu, sportisti pamatīgi izsvīduši un tas nostrādājis kā savdabīgs saunas efekts:“Šodien vairs nebija nekā, ko izsvīst. Bija, protams bišķiņ uztraukums un tas karstums, taču emocijas spēles laikā liek aizmirst par visu apkārtējo. Esmu jau teicis, ka no piektās sestās minūtes jau nāk ārā tikai tas, ko esam darījuši treniņos un nometnēs.”

Ļoti emocionāls gan spēles laikā, gan pēc tās bija Edgars Krūmiņš, kuram pirmās minūtes īsti neizdevās, jo viņam ātri tika fiksētas divas piezīmes. “Visi jau mēģina izmantot to, ka es skaitos vājākai aizsardzības spēlētās komandā. Par to nekautrējos, taču gribu pierādīt, ka varu aizsardzībā nospēlēt labi. Biju ļoti uzvilcies un tāpēc laikam sākumā mazliet pārcentos,” atzina basketbolists. “Ja godīgi, rezultātu sākumā nemaz īsti neredzējām. Turpinājām cīnīties par katru bumbu, katru situāciju. Man šķiet, ka treneru sagatavoto spēles plānu izdevās realizēt. Ejam uz priekšu un gatavojamies nākamajai spēlei!”

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi