Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Štelmahers: Pusfināla iznākumu izšķīra nianses, kurās mums bija pārsvars

Gandarīti par savu vadīto komandu cīņassparu visas sērijas garumā bija Aldaris Latvijas Basketbola līgas pusfinālistu BK Ventspils un BK Jēkabpils galvenie treneri Roberts Štelmahers un Igors Miglinieks. Abi bija vienisprātis, ka ventspilnieku labā spēlēja šāda līmeņu spēļu pieredze.

Jau ziņots, ka piektajā pusfinālspēlē Ventspils bija pārāki ar 77:67, visā sērijā triumfējot ar 3-2.

BK Ventspils galvenais treneris Roberts Štelmahers piekrita, ka izšķirošā spēle sērijā vienmēr ir īpašs notikums, kas noteikti atstāja savu iespaidu uz abu komandu sniegumu. “Saka, ka šādās spēlēs izredzes ir piecdesmit uz piecdesmit, taču es tam nepiekrītu. Svarīga ir katra nianse – psiholoģiskā pārliecība, pieredze, meistarība. Tajās mums bija pārsvars, tāpēc mēs bijām spēcīgāki,” norādīja Štelmahers. Arī jēkabpiliešu vadītājs Igors Miglinieks izcēla psiholoģiju: “Sākumā viņi ar šo slogu īsti galā netika. Mums izdevās viņus izsist no spēles, viņi skraidīja ar bālām sejām. Diemžēl spēles gaitā viņi ar to tika galā un viss iegrozījās mums nelabvēlīgi, sākot jau ar Troja Bārnīsa gūto traumu. Viņš tomēr mums ļoti daudz dara gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Viņi ar dažiem veiksmīgiem uzbrukumiem ieguva pārliecību un emocijas. It kā jau sīkumi, taču šādās spēlēs tieši tie jau ir izšķiroši. Ventspils tomēr ir ļoti pieredzējis klubs, kurā zina, ko nozīmē cīnīties par čempionu titulu. Mēs kā komanda tomēr šajā ziņā esam vēl zaļi.”

BK Jēkabpils saspēles vadītājs Mikus Sokolovs kā svarīgu faktoru izcēla fizisko gatavību, jo ventspilniekiem nebija jāaizvada ceturtdaļfināla sērija. “Viņi bija svaigāki, ilgāk varēja gatavoties tieši šīm cīņām. Arī pēdējā spēlē to varēja redzēt, jo viņi spēlēja ar lielāku enerģiju.” Mikus savulaik  pārstāvējis arī Ventspils kluba krāsas, tāpēc motivācijas cīņā par uzvaru bijis vēl vairāk. “Treneri bija paveikuši ļoti labu darbu. Centāmies izmantot pārsvaru ceturtā numura pozīcijā. Viņi izmeta uz brīviem metieniem. Ja tos trāpījām, tad varējām cīnīties,” norādīja Sokolovs.

Miglinieks gan nepiekrita, ka komandai pusfinālā varēja trūkt spēka. “Kad cīnās par medaļām, par nogurumu nav laika domāt, lai gan spēļu grafiks ir tiešām smags. Neteiktu, ka mums trūka spēka, drīzāk svarīga bija psiholoģiskā gatavība,” uzsvēra treneris.

BK Ventspils finālā ceturto gadu pēc kārtas izacinās VEF Rīga, bet BK Jēkabpils ar Jūrmala/Fēnikss cīnīsies par pirmajām bronzas godalgām šo klubu vēsturē. “VEF spēles neesmu pētījis. Bija gana daudz darba arī šajā sērijā, lai domātu par to, kas varētu sagaidīt tālāk,” Štelmahers pieturas pie “soli pa solim” taktikas. Vaicāts par mājas spēļu priekšrocībām, treneris norāda, ka svarīgāk par jebkādām priekšrocībām ir gūt nepieciešamo uzvaru skaitu. “Man pirms pusfināla vaicāja, vai vēlos uzvarēt ar 3-0. Atbildēju, ka vēlos izcīnīt trīs uzvaras, neatkarīgi no spēļu skaita. Finālā liekam vienu uzvaru klāt – jācenšas gūt jau četras.”

Igors Miglinieks tikmēr norādīja, ka svaīgākas ir saglabāt komandā sajūtu, ka tā pusfinālā rādījusi labu sniegumu: “Cenšamies izvairīties no zaudējuma sajūtas. Izceļam to, kas ir izdevies, lai kārtīgi noskaņotos cīņai par bronzas godalgām.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi