Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Jābūt gatavam aizstāt līderi

Sākotnējā pieteikumā pirms svarīgās cīņas par vietas saglabāšanu Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā Latvijas komandas sastāvā iekļauts vadošais tenisists Ernests Gulbis, taču vēl nav īstas skaidrības par viņa dalību Valmierā paredzētajās spēlēs pret Austriju. Pretiniekiem, visticamāk, nāksies iztikt bez sava līdera un vienlaikus Gulbja treniņpartnera Dominika Tīma palīdzības.

Latvijas tenisistiem šis būs trešais mēģinājums nosargāt savu vietu pirmajā grupā, kas ir otra spēcīgākā pēc Pasaules līgas. Divcīņas uzvarētājs saglabās vietu pirmajā grupā, bet zaudētāju oktobrī gaida izšķirošā spēkošanās ar Zviedrijas un Rumānijas pāra neveiksminieku. Diemžēl joprojām nav īstas skaidrības par Ernesta Gulbja dalību, kas var izrādīties izšķiroša cīņā pret Austriju. Nupat 26. dzimšanas dienu nosvinējušais tenisists, kurš šosezon pirmo reizi karjerā ielauzās pasaules ranga labāko desmitniekā un Parīzē sasniedza Grand Slam turnīra pusfinālu, otrdien tika iekļauts komandas pieteikumā, taču tas vēl nebūt negarantē viņa iziešanu kortā. Arī gada sākumā Ernests bija pieteikts iepriekšējās kārtas spēlēm Slovākijā, par ko pēc tam bija ļoti pārsteigts, jo startēt tajās negatavojās. Komandas kapteinis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks gan apliecināja, ka šāda nesaprašanās neatkārtošoties, taču vienlaikus neapgalvoja, ka Gulbis nākamnedēļ Valmierā tiešām būs.

Bažas vēl vairāk pastiprina trenera Gintera Bresnika, kurš vienlaikus strādā gan ar Gulbi, gan austriešu līderi Dominiku Tīmu, izteikumi Austrijas medijos pēc tam, kad par savu lēmumu paziņoja pretinieku līderis. «Latvijai šajā duelī nebūs tenisistu, kuri rangā ir augstāk par septiņsimto vietu, tāpēc Austrijai vajadzētu uzvarēt arī bez Tīma,» citēts treneris.

Visu rakstu par Latvijas tenisa izlases gatavošanos atbildīgajiem Deivisa kausa mačiem lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi