Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LOK aicina kamaniņu sporta federāciju skaidrot Latvijas pozīciju FIL balsojumos

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) aicina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidentu Ati Strengu skaidrot Latvijas pozīciju pagājušajā nedēļā notikušā Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) ārkārtas kongresa balsojumos, ziņo LOK.

Pēc sešu valstu - Austrālijas, Kanādas, ASV, Īrijas, Lielbritānijas un Jaunzēlandes - ierosinājuma piektdien tika sasaukts FIL ārkārtas kongress, kurā tika izskatīti jautājumi par Krievijas amatpersonu atstādināšanu no ieņemtajiem amatiem organizācijā un Krievijas Kamaniņu sporta federācijas izslēgšanu no FIL. 

Saskaņā ar FIL statūtiem federācijas izslēgšanai bija nepieciešamas divas trešdaļas biedru balsu, bet amatpersonu izslēgšanai - vienkāršais vairākums.

Pirmajā balsojumā par Krievijas Kamaniņu sporta federācijas izslēgšanu netika gūts pietiekami liels atbalsts, jo 31 dalībvalsts balsojumā 15 bija par, 12 pret un četras atturējās. Savukārt otrajā balsojumā par Krievijas amatpersonu izslēgšanu no FIL no 32 dalībvalstīm 16 nobalsoja par, bet 13 balsoja pret un trīs atturējās, ar ko bija pietiekami, lai pieņemtu attiecīgo lēmumu.

Dienu iepriekš FIL Arbitrāžas komisija atcēla FIL Izpildkomitejas 2.martā pieņemto lēmumu, ar kuru tika noteiktas sankcijas Krievijai.

Krievijas atlētiem šajā sporta veidā tiek atļauts piedalīties starptautiskajās sacensībās līdzās citu valstu sportistiem, tai skaitā arī no Ukrainas un Latvijas.

LOK atgādina, ka tā ir nosodījusi agresiju pret Ukrainas valstisko neatkarību un aicinājusi liegt Krievijas un Baltkrievijas atlētiem dalību starptautiskās sacensībās, un olimpiskās komitejas ieskatā, Latvijas sporta nozares pārstāvjiem jebkurā pārstāvniecības līmenī ir jāpauž skaidra, nepārprotama un stingra nostāja Ukrainas jautājumā.

Tādējādi LOK aicina Strengu skaidrot Latvijas pozīciju FIL ārkārtas kongresā un balsojumos, kā arī LKSF valdes viedokli par tālāko Latvijas kamaniņu sporta komandas dalību vai tās liegšanu starptautiskās sacensībās, kurās iespējams startēs Krievijas pārstāvji, sniedzot informāciju LOK Izpildkomitejas sēdē trešdien, 13.aprīlī.

Ņemot vērā LOK un FIL kardināli atšķirīgās pozīcijas Ukrainas jautājumā un to, ka FIL ir pirmā starptautiskā sporta federācija, kas ir atjaunojusi Krievijas sportistu dalību starptautiskā sporta apritē un pasākumu rīkošanā, LOK aicina Izpildkomitejas sēdē LOK viceprezidentu un vienlaikus FIL prezidentu Einaru Fogeli skaidrot radušos situāciju un turpmāko rīcību.

Tāpat LOK aicina Izglītības un zinātnes ministriju, pieaicinot LOK pārstāvjus, organizēt tikšanos šīs situācijas analīzei un turpmākai rīcībai, ņemot vērā, ka kamaniņu sportam un sporta veida starptautisko sacensību organizēšanai SIA "Bobsleja un kamaniņu trase "Sigulda"" ikgadēji tiek novirzīti ievērojami valsts budžeta finanšu līdzekļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi