Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Olimpiādes rīkotājs: Olimpiskās spēles vēlreiz nevar tikt pārceltas

Uz nākamo gadu pārceltās Tokijas olimpiskās spēles, kuru norise bija plānota šajā vasarā, nevar tikt aizvadītas 2022.gadā, ceturtdien komentēja Tokyo 2020 organizatoru komitejas prezidents Joširo Mori.

Mori sarunā vietējo ziņu aģentūru Kyodo News atklāja, ka nepastāv ne mazākā iespēja, ka Olimpiāde nenotiku nu jau pārceltajā laikā, proti, nākamā gada 23.jūlijs līdz 8.augusts.

"Olimpiādi būtu grūti pārcelt par diviem gadiem, jo tas ietekmētu arī sportistus, kā arī tehniski sarežģītu organizatoru darbu," teica Mori, kurš neslēpa, ka šajā jautājumā konsultējies ar premjerministru Šindzo Abi, arī viņam atbalstot ideju par pārcelšanu uz 2021.gadu.

Olimpisko spēļu rīkotāji pēc lēmuma pārcelt četrgades notikumu pauda, ka nākamgad sportistu spēkošanās Tokijā demonstrētu pasaules uzvaru pār koronavīrusu. Šajā sakarā daudz skeptiskāks bija vietējais eksperts Kentaro Ivata, kurš jau iepriekš kritizējis Japānu par pārlieku pasīvu rīcību pandēmijas laikā.

"Godīgi sakot, nedomāju, ka Olimpiāde notiks nākamajā gadā," pauda Ivata, kurš ir arī Kobes Universitātes infektoloģijas profesors.

Eksperts norādīja, ka veiksmīgai olimpisko spēļu norisei, pasaulei ir jāspēj demonstrēt tās virsrokas cīņā ar koronavīrusu. 

Pat gadījumā, ja Olimpiāde noritēs tai paredzētajā laikā, organizatori jau tagad paziņojuši, ka atklāšanas un slēgšanas ceremonijās tiks veiktas korekcijas. Paredzams, ka abas ceremonijas nebūs tik spilgtas, kā plānots iepriekš, lai veiksmīgāk segtu izdevumus, kas radušies pandēmijas dēļ. Tāpat ceremonijās, iespējams, tiks iekļauts vēstījums, kas veltīts koronavīrusa ietekmei uz pasauli.

Vēl trešdien Tokijas olimpisko spēļu organizatoru komiteja paziņoja, ka tās rindās ar koronavīrusu inficējusies viena persona, kas ir vecāka par 30 gadiem.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Nākamvasar paredzēti vairāki pasaules čempionāti olimpiskajos sporta veidos, taču vairākas federācijas jau ziņojušas par gatavību pārcelt savas meistarsacīkstes. 

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) jau iepriekš ziņoja, ka līdz šim izcīnītās ceļazīmes un valstīm nodrošinātās kvotas paliks spēkā.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

Top komentāri

amatierleta
a
Nevis olimpiādes rīkotājs, bet gan olimpisko spēļu rīkotājs.
mērglis
m
Olimpiskās spēles vēlreiz nevar tikt pārceltas, jo zicrīkotājs tās varētu nepiedzīvot.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi