Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Otrā ešelona iespēja

Tradicionālā Rīgas domes kausa izcīņa handbolā šāgada pēdējās dienās Latvijas izlasei būs laba sagatavošanās janvāra otrajā nedēļā paredzētajām Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm ar Melnkalni. Lai gan nav izdevies sapulcināt lielu daļu valstsvienības līderu, komandas galvenais treneris Valdis Labanovskis sarunā ar Dienu norādīja, ka šī būs iespēja sevi pierādīt spēlētājiem, kuriem parasti nav bijusi pirmā plāna loma.

Otrdien un trešdien latvieši Rīgas Olimpiskajā sporta centrā uzņems kaimiņvalstu Lietuvas un Igaunijas izlases, bet ceturtdien tiksies ar Lielbritānijas komandu, kas gatavojas startam nākamā gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Izlases treneri, protams, labprāt ierindā būtu redzējuši visus labākos spēlētājus, taču Eiropā turpinās vietējie čempionāti. No izlases kodola šonedēļ ierindā būs vārtsargi Helmuts Tihanovs un Raimonds Šteins, kā arī Dainis Krištopāns, Jānis Pavlovičs un Elvijas Baradovskis. Pēdējais gan komandai pievienosies tikai pēc pirmās spēles, jo šajās dienās jāaizvada cīņa klubā Norvēģijā. Pārējie kandidāti pirmdien sapulcējās uz pirmo koptreniņu.

«Vairāk koncentrēsimies uz savu, nevis pretinieku spēli,» Labanovskis neakcentēja pretinieku spēku. Arī konkrēts uzdevums izlasei neesot izvirzīts, taču skaidrs, ka savu skatītāju priekšā katrā spēlē jācīnās par uzvaru. Būs interesanti novērot Rīgas publikas atsaucību, jo handbola izlases spēles galvaspilsētā vairs nav tik bieži kā agrāk - Eiropas un pasaules čempionātu kvalifikācijas cīņas pēdējā laikā tiek aizvadītas Dobelē. «Jā, nebūsim labākajā sastāvā, taču iespēja sevi vairāk parādīt būs otrajam sastāvam. Tāpat esam pieaicinājuši vairākus jaunos spēlētājus, kuri varētu būt palīgi nākotnē,» Labanovskis norādīja, ka arī nespēlēšanai labākajā sastāvā ir savi plusi. Vēl treneri Rīgas domes kausā labprāt būtu redzējuši Jāni Gremzdi un Andi Ērmani, kuri diemžēl nevar spēlēt savainojumu dēļ.

Jau pēc pāris nedēļām Latvijas komandai jābūt pilnā kaujas gatavībā izšķirošajām pasaules čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Melnkalni, kas paredzētas 11. un 14. janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi