Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Samoilovs un Šmēdiņš mājinieku riekstu tomēr nepārkoda

Sāpīgu zaudējumu dramatiskā Eiropas čempionāta finālspēlē Sardīnijā piedzīvoja Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, trīs setu cīņā piekāpjoties mājiniekiem Daniēlem Lupo un Paolo Nikolai. Latvijas pludmales volejbola vadošais duets Eiropas čempionāta sudraba godalgas izcīnīja otro gadu pēc kārtas. Pret laukuma saimniekiem izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā klupa arī Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, pirmdien raksta laikraksts Diena

Pēc pagājušajā gadā pasaules čempionātā gūtās mācības, kad starts pašmāju sacensībās patraucēja sagatavoties sezonas svarīgākajam turnīram, Samoilovs un Šmēdiņš pirms Eiropas meistarsacīkstēm trīs nedēļas tikai trenējās un izlaida arī pirms tām notikušo Pasaules kausa posmu. Jau priekšsacīkstēs Jānis Šmēdiņš norādīja, ka šādā situācijā ir sarežģīti noķert spēles ritmu, tāpēc neizdevies parādīt labāko sniegumu. Tas gan netraucēja uzvarēt apakšgrupā un nodrošināt dalību uzreiz astotdaļfinālā, taču līdz pat finālam Latvijas vadošā dueta sniegums bija nevienmērīgs. Pret krieviem Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu gan izdevās uzvarēt divos setos, bet katrā nākamajā spēlē nācās cīnīties trīs setus. Tā pret vāciešiem Sebastiānu Fuksu un Larsu Flugenu pēc pārliecinošas uzvaras pirmajā setā tika atdota iniciatīva otrajā, bet pagājušā gada fināla atkārtojumā pret spāņiem Pablo Ereru un Adrianu Haviru ar lielām pūlēm izdevās lauzt cīņu pēc vājā sākuma. Tiesa, jāpaslavē par to, ka Latvijas duets allaž atrada veidus, kā apspēlēt konkurentus, un galu galā sasniedza finālu.

Cīņā par zeltu latvieši pirmo reizi turnīrā nebija favorītu lomā, jo pretī stājās sezonas līderi un ierasti mūsu duetam neērtie pretinieki Lupo un Nikolai, kuriem kā mājiniekiem turklāt bija milzu atbalsts tribīnēs. Diemžēl arī tiesnešu lēmumi pāris strīdīgās situācijās allaž bija pretinieku labā, taču tas neliedza Samoilovam un Šmēdiņam atspēlēties pēc zaudēta pirmā seta un būt labās pozīcijās, lai kļūtu par Eiropas čempioniem.

Tomēr trešā seta galotnē mūsu sportisti nenosargāja nelielo iekrāto pārsvaru un neizmantoja arī divas mačbumbas. Pirms pirmās no tām krampis kājas muskulī bija itāliešu aizsargam Daniēlem Lupo, taču pēc medicīniskā pārtraukuma mājinieki darbojās pārliecinošāk un izmantoja savu pirmo iespēju pabeigt spēli ar uzvaru un titulu.

Plašāk lasiet rakstā Mājinieku riekstu nepārkoda pirmdienas, 9.jūnija, laiukraksta Diena 16.-17.lpp.!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi