Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Spartaks negūst uzvaru pār Metta

Jūrmalas Spartaks komanda svētdien nenosargāja uzvaru Optibet Latvijas futbola virslīgas mačā, padarot sev sarežģītu cīņu par vietu trijniekā un ceļazīmi uz Eiropas līgu.

Spartaks mājās nospēlēja neizšķirti 2:2 (0:1) ar Metta komandu.

Mača 15.minūtē viesus vadībā izvirzīja Jēkabs Lagūns, kura sistā bumba trāpīja pa Ņikitas Bērenfelda kāju un ieripoja vārtos. Otrā puslaika sākumā pretinieku vārtus apdraudēja Raimonds Krollis, taču Metta uzbrucējs ciemiņu pārsvaru dubultot nespēja.

Spēles 56.minūtē Nemanja Belakovičs ar skaistu brīvsitienu no soda laukuma robežas izlīdzināja rezultātu, bet desmit minūtes vēlāk pēc serba izpildītā stūra sitiena Gints Freimanis trieca bumbu vārtos un panāca 2:1. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas deviņas minūtes, Matīss Zēģēle izlīdzināja rezultātu, viņa sistajai bumbai pēc rikošeta atrodot ceļu tīklā.

Kompensācijas laikā Stenlijs Otu no tuvas distances sita pāri vārtiem un nespēja nodrošināt Spartakam uzvaru.

Spartaka futbolisti virslīgā pēdējās sešās spēlēs cietuši četrus zaudējumus, vienīgo uzvaru izcīnot pār necili pēdējā laikā spēlējošo Liepāju. Spartaks vēl nav zaudējis cerības uz bronzas medaļām un vietu Eiropas līgas spēlēs nākamajā sezonā. Līdz trešajā vietā esošajai Ventspilij ir sešu punktu starpība, taču Jūrmalas klubam ir viens mačs rezervē. Turpat aiz muguras jūtama Valmieras kluba elpa, kam ir tikai par trim punktiem mazāk, bet liepājnieki atpaliek vēl par četriem punktiem.

Metta katra nākamā spēle ir izšķirīgā, jo pēdējā vietā esošais Rīgas klubs labprāt izvairītos no pārspēlēm par palikšanu virslīgā ar Komanda.lv 1.līgas otru labāko komandu. Divas spēles līdz turnīra beigām klubs par diviem punktiem atpaliek no Daugavpils. Komanda bija piedzīvojusi zaudējumu pēdējās piecās spēlēs. Vienībai nevarēja palīdzēt pussargs Kristaps Liepa, kurš diskvalificēts uz vienu spēli.

Pirmajā aplī pārāki ar 3:0 bija rīdzinieki, otrajā aplī savā laukumā ar 1:0 uzvarēja jūrmalnieki, bet trešajā aplī mačs noslēdzās ar neizšķirtu 1:1.

Vēlāk plkst.17. Liepāja stadionā Daugava uzņems Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola. Cīņu tiešraidē translēs kanāls LTV7.

Visās trīs šīs sezonas savstarpējās spēlēs ir uzvarējuši mājinieki. Valmierā ar 1:0 un 2:1 pārāki bija vidzemnieki, bet Baltijas jūtas krastā ar 1:0 uzvaru svinēja Liepāja.

Šo kārtu izlaiž Jelgava.

Ar 60 punktiem 28 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir Riga komanda, bet par pieciem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko Ventspils, bet 41 punkts 29 mačos ir Spartaks vienībai. Vēl 38 punkti 28 mačos ir Valmiera Glass/ViA, bet 35 punktus 28 cīņās iekrājusi Liepāja, kamēr 32 punkti ir Jelgavai. Tikmēr 27 punkti 29 spēlēs iekrāti Daugavpilij, bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir Metta.

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi