Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Dānija: Olsena banda ar dinamītu azotē

Dāņu dinamīts uzsprāga 1992. gadā, kad Eiropas čempionāta finālturnīrā šīs valsts izlase izcīnīja zeltu, bet tagad šo komandu dēvē par Olsena bandu, pārfrāzējot skandināvu izcelsmes režisora Stīvena Soderberga filmas nosaukumu, jo Dānijas izlasi jau vairāk nekā desmit gadus vada Mortens Olsens un gandrīz neviens vairs īsti neatceras, kurš bijis pirms viņa.

Nopietns zaudējums Dānijas izlases rindās ir vārtsarga Tomasa Sorensena nespēlēšana, taču ar šo faktu ir saistīts kāds interesants stāsts, par kuru pirms čempionāta daudzi mēdz atcerēties un vilkt paralēles ar šīs izlases zelta laikiem: uz komandu tika izsaukts Kaspers Šmeihels (Lesteras City), kurš ir bijušā Mančestras United vārtsarga dēls – viņa slavenais tēvs spēlēja Dānijas izlases sastāvā, kad tā izcīnīja savu lielāko panākumu tās vēsturē. Tieši šis romantiskais apstāklis fanos raisa cerības uz labiem rezultātiem arī 2012. gadā, kaut arī, visticamāk, ka Šmeihels jaunākais visu čempionātu aizvadīs uz rezervistu soliņa – komandas pamatsastāvā izies vārtsargs Stefans Andersens no Francijas kluba Evian

Dānijas aizsardzībā spēlēs kolorītākais izlases personāžs Dāniels Agers (Liverpool) – komandas kapteinis ir slavens ar to, ka viņa tetovējumu dēļ viņu apskauž pat Portugāles futbolists Rauls Meirelišs. Pēc Euro 2012 grupu turnīra izlozes viens no tiem ieguva jaunu nokrāsu – viņa muguru rotā uzraksts, ko varētu tulkot: nāve ir noteikta, nav noteikts tikai tās iestāšanās brīdis. Ļoti iespējams, ka Dānijas izlasei tas pienāks visai drīz un Eiropas čempionāts komandai beigsies jau pēc grupu spēļu kārtas. Pussargu līnijā daudz kas būs atkarīgs no balsta pussarga Kristiana Poulsena (Evian) un jaunās dāņu cerības Kristiana Ēriksena (Amsterdamas Ajax). Visdrīzāk, ka spēlēs arī Deniss Romedāls (Brondby), kurš izlasē ir aizvadījis vairāk nekā 100 spēļu un nekad nav devis iemeslu apšaubīt savu meistarību.

Uzbrukumā galvenais jautājums ir saistīts ar to, ar kuru kāju no gultas izkāps Niklass Bendtners (Londonas Arsenal), kuram līdzīga līmeņa spēlētāja izlasē nav, un, ja viņš realizēs kaut vai pusi no saviem momentiem, tad nebūs pamata uztraukumam par rezultativitāti. 

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: Kristians Ēriksens ir ne tikai Dānijas izlases jaunākais, bet arī labākais spēlētājs, no kura izdomas būs atkarīgs dāņu uzbrukums.

Dānijas izlases spēles B grupā:
Nīderlande – Dānija 9. jūnijs plkst. 19
Dānija – Portugāle 13. jūnijā plkst. 19
Dānija – Vācija 17. jūnijs plkst. 21.45 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi