Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Euro 2012 izlašu vizītkartes. Nīderlande: Vai veiksme šoreiz tērpsies oranžā?

Jau ierasts, ka gandrīz pirms katra Eiropas čempionāta finālturnīra oranžie tiek uzskatīti par vieniem no galvenajiem favorītiem uz uzvaru, tikpat ierasta ir arī piebilde par viņu veiksmes trūkumu šādos lielos futbola turnīros. Arī šogad tiek prognozēts, ka Nīderlandes izlase varētu iesaistīties cīņā par zeltu līdzās vāciešiem un spāņiem, bet, lai to izdarītu, no sākuma būs jātiek ārā no Euro 2012 nāves grupas.

Lidojošo holandiešu komandā spēlē pats jaunākais šī turnīra spēlētājs Jetro Villemss (Eindhovenas PSV), un ir liela varbūtība, ka viņš varētu iziet laukumā starta sastāvā, jo ir vienīgais šīs izlases kreisais aizsargs, bet pretējā flangā spēlēs Georgijs van der Vīls, kuru, lai arī savās rindās vēlas redzēt daudzi Eiropas superklubi, tomēr izdodas noturēt Amsterdamas klubam Ajax. Ja Nīderlandes treneris Berts van Marviks uzskatīs, ka Joriss Matijsens no Spānijas futbola kluba Malaga nav vēl gatavs spēlēt, tad centrā kopā ar Džonu Heitingu (Liverpūles Everton) izies Vilfrēds Bouma (PSV).

Aiz viņu mugurām numur viens būs vārtsargs Mārtens Štekelenburgs (AS Roma), bet priekšā atradīsies cilvēks, kas savā ceļā nopļauj visus – Marks van Bomels no AC Milan. Viņš ir šīs komandas pats odiozākais spēlētājs, neviens cits futbolists nav tik nemīlēts citu komandu līdzjutēju vidū, kā viņš. Tieši van Bommels ir tas, kurš spēj uzkurināt savus komandas biedrus, turklāt Nīderlandes vieglajam uzbrukumam ir nepieciešams tieši tāda aizmugure – stingra un nepiekāpīga. Vajadzības gadījumā viņam līdzās spēlēs Naidžels de Jongs (Mančestras City), kuram ir līdzīgas īpašības. 

Priekšā šai sienai būs «oranžie» radītāji Veslijs Snaijders (Milānas Inter), Rafaels van der Vārts (Totenhemas Hotspur), no traumas atguvušais Ibrahims Afelajs (Barcelona) un viens no tikko noslēgušās Eiropas futbola sezonas lielākajiem neveiksminiekiem Arjens Robens (Minhenes Bayern), kuram Euro 2012 būs iespēja uzspodrināt savu reputāciju un kura sitienu no 11 metru atzīmes nīderlandieši vēros ar šausmām, bet visi pārējie – ar lieli interesi. 

Šīs valsts uzbrukums vienmēr ir izcēlies ar skaļiem vārdiem, bet tagad tā spilgtākā zvaigzne ir Robins van Pērsijs, kurš šajā sezonā ir gandrīz visu Londonas Arsenal vārtu autors, bet uz rezervistu soliņa sēdēs tādi uzbrucēji, kā Klāss Jans Huntelārs (Gelzenkirhenes Schalke 04) un Dirks Kujts (Liverpool). Huntelārs jau izteicis neapmierinātību ar šo situāciju, jo Euro 2012 kvalifikācijas turnīrā izlases labā guva 12 vārtus.

Spēlētājs, kuram sekot līdzi: pastāv liela varbūtība, ka laukumā izies Ibrahims Afelajs, kas Barselonā sēdēja uz soliņa traumas un trenera Pepes Gvardiolas neuzticības dēļ, bet milzīgā vēlme spēlēt viņam varētu ļaut demonstrēt savas labākās īpašības - ātrumu, precīzās piespēles un universālumu. 

Nīderlandes izlases spēles B grupā:
Nīderlande – Dānija 9. jūnijs plkst. 19 
Nīderlande – Vācija 13. jūnijs plkst. 21.45 
Portugāle – Nīderlande 17. jūnijs plkst. 21.45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi