Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Grēkāži paliek "aiz borta", valstsvienībā būs daudz jaunu seju

Ar septiņiem potenciāliem debitantiem un neskaidrību vairākās atslēgas pozīcijās Latvijas valstsvienība svētdien sāka treniņnometni, kuras noslēgumā paredzētas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles pret Turciju un Armēniju. "Vairākas izmaiņas sastāvā veiktas atbilstoši esošajai situācijai. Katrā no gadījumiem tā bijusi atšķirīga," izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs uzsvēra, ka visi izsauktie esot sevi labi apliecinājuši spēlēs.

Pirmo reizi uz valstsvienību izsaukti vārtsargs Jānis Beks (Metta), pussargi Deniss Meļņiks (Auda) un Dmitrijs Zelenkovs (RFS), kā arī uzbrucējs Marko Regža (Riga). Vēl trīs – vārtsargs Nils Toms Puriņš (Riga), pussargi Maksims Toņiševs (Valmiera) un Eduards Dašķevičs (Riga) – iepriekš bijuši komandā, taču vēl nav debitējuši tās sastāvā. Salīdzinājumā ar iepriekšējo sabraukumu sastāvā nav aizsargu Kaspara Dubras (RFS) un Emīla Birkas (Valmiera), pussargu Renāra Varslavāna (Valmiera) un Artūra Zjuzina (RFS), kā arī ilggadējā pamatvārtsarga Pāvela Šteinbora (RFS). Pēdējie divi sodīti par disciplināriem pārkāpumiem pēc spēles Velsā, taču tieši viņu pozīcijās vārtos un vidējās līnijas centrā ir lielākās neskaidrības par potenciālajiem aizstājējiem.

Izsaukti ir arī ilgāku laiku savainojuma dēļ nespēlējušais Jānis Ikaunieks un uzbrucējs Raimonds Krollis, kuram nometnes pirmajā dienā vēl bija jāpārstāv Spezia klubs cīņā par palikšanu Itālijas A sērijā, kas gan neizdevās. Spēļu prakses trūkums varētu būt problēma vairākiem ārzemēs spēlējošajiem, kuriem sezona jau pāris nedēļu kā galā. Latvijas izlase Euro2024 kvalifikāciju pavasarī sāka ar 0:1 zaudējumu Velsā, 16. jūnijā Skonto stadionā uzņems Turciju, bet trīs dienas vēlāk spēlēs Armēnijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi