Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Iziet uz lielās skatuves

Gada pirmajā spēlē Skonto stadionā satiksies Rīgas lielklubi, virslīgas ievadā pārsteigumu nav trūcis.

Principiālas divcīņas Tonybet Latvijas virslīgas pirmā apļa noslēgumā var kalpot kā sava veida lakmusa papīrs vairāku komandu un to treneru sekmju noteikšanai visas sezonas sākuma griezumā. Pašmāju futbola sabiedrības uzmanības centrā būs šī gada pirmā spēle Skonto stadionā starp turnīra favorītiem, līderiem un ambiciozākajiem klubiem RFS un Riga, taču intriģējošu šķautņu netrūks arī citās spēlēs nedēļas nogalē.

"Protams, ir spiediens. Esam liels klubs, no kura tiek gaidīta uzvara katrā spēlē. Katrā spēlē neatkarīgi no pretinieka, spēļu grafika, vēja, sniega, saules vai laukuma seguma, mums ir jāspēj saglabāt stabilu augsta līmeņa sniegumu," Latvijas bagātākā kluba Riga FC galvenais treneris Simo Valakari neslēpj, ka pāris klupienu un nepārliecinoši aizvadītas pēdējās spēles pirms galvaspilsētas klubu derbija vairojušas spriedzi komandā. Pēc sensacionālā zaudējuma Tukumā (1:2) turnīra galvenajiem favorītiem iepriekšējā kārtā galotnē nenācās viegli izturēt Metta futbolistu spiedienu, lai nosargātu 2:1 uzvaru. Zinot kluba vadības straujo dabu attiecībā pret līdzšinējiem treneriem, sestdienas spēles rezultātam var būt liela nozīme arī Valakari karjerā Latvijā, lai gan soms komandas grožus pārņēma tikai šoziem. RFS komanda pirmā apļa izskaņu sagaidījusi turnīra tabulas galvgalī, taču arī pašreizējiem čempioniem tā gaitā bijuši pāris negaidītu klupienu, kas ļauj cerēt uz mazāku atstatumu starp vadošajām un pārējām komandām. Pērn otro no trešās vietas tabulā šķīra trīsdesmit punktu.

Potenciālie sekotāji gan arī nav izcēlušies ar stabilitāti. Valmiera FC pēc teicama sezonas sākuma ar uzvarām pār abiem favorītiem satricinājusi algu izmaksas aizkavēšanās, un pēdējās piecās spēlēs gūta tikai viena uzvara. Komanda apli pabeigs ar spēli pret trenera Jurģa Kalna iepriekš vadīto Tukums 2000/Telms, kas jau atņēmusi punktus vairākiem favorītiem. Pārsteidzoši veiksmīgi sezonu iesākusī BFC Daugavpils tikmēr uzņems tikpat pārsteidzoši neveiksmīgi gadu sākušo FK Liepāja, kas iepriekšējā kārtā kārtējo zaudējumu piedzīvoja pēdējās vietās esošo komandu divcīņā pret FS Jelgava.

Pirmā apļa pēdējā kārta gan iesāksies ar Metta un Auda divcīņu, bet tās noslēgumā pagājušās sezonas virslīgas jaunpienācējs FS Jelgava uzņems šīs sezonas debitantu Grobiņas SC/LFS.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākum...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi