Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Kādam tā būs pirmā reize

Latvijas kausa izcīņas finālā ambiciozais Riga FC spēlēs pret tradīcijām bagāto Ventspili.

Titulus pagaidām nav izcīnījis ne jaunais Riga FC, ne FK Ventspils futbola komandas galvenais treneris Pols Ašvorts. Trešdien abi klubi mērosies spēkiem Latvijas kausa izcīņas finālā Skonto stadionā, un vienai no pusēm šī būs pirmā vērā ņemamā trofeja vēsturē. Mača sākums plkst. 20.15. Tiešraide LTV7 kanālā.

Riga FC ir tikai 2014. gadā dibināts klubs ar augstiem sportiskajiem mērķiem. Droši vien nebūtu melots, ja teiktu, ka Riga ir pašlaik ambiciozākais Latvijas klubs. Vismaz finansiālā ziņā. Turpretim Ventspils ir tradīcijām bagātākais pašmāju futbola klubs, kas šogad svin savas pastāvēšanas divdesmitgadi. Šajā laika periodā dzeltenzilie sešreiz triumfējuši Latvijas čempionātā, tikpat reižu ieguvuši arī Latvijas kausu. Tāpat Ventspils ir vienīgais Latvijas klubs, kas kādreiz piedalījies eirokausu grupu turnīra stadijā.

"Es uzskatu, ka spēles favorīts ir Riga FC, kas ziemā iztērējis ellīgi daudz naudas. Viņu mērķis ir iekļūt eirokausos. Viņi ir iztērējuši tik daudz naudas, ka šī mērķa izpildei uz komandu ir liels vadības spiediens. Tāpēc, manuprāt, viņi būs fināla favorīti," spiediena nastu no saviem padotajiem pirms spēles centās novelt dzeltenzilo treneris Pols Ašvorts. Favorīti, ne favorīti, bet līdz šim vienīgajā abu komandu savstarpējā spēlē šosezon tika fiksēts bezvārtu neizšķirts.

Tiesa, tobrīd tā bija mazliet cita Riga FC komanda, kuras sastāvā trūka vairāku potenciālu pamatsastāva spēlētāju, bet galvenā trenera amatā vēl bija Vladimirs Volčeks, kurš pirms mēneša tika atbrīvots no amata. Viņa vietā stājās cits krievu speciālists – Jevgeņijs Perevertailo. Sākums pie komandas grožiem viņam bija veiksmīgs – piecas uzvaras pēc kārtas, tostarp arī divas pār Spartaks Jūrmala Latvijas kausa pusfinālā. Bet sestdien šī sērija pārtrūka ar 0:2 zaudējumu Liepāja/Mogo komandai.

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi