Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Uz futbola izlases trenera amatu kandidē arī bijušais Gutkovska treneris un ilggadējs Itālijas jaunatnes izlašu stūrmanis

Uz Latvijas futbola izlases galvenā trenera amata bez lietuvieša Valda Dambrauska un zviedra Jannes Andešona, kuru kandidatūras atklājuši ārvalstu mediji, kandidē arī polis Mareks Papšuns, kurš lieliski strādāja pie Čenstohovas Rakow stūres, kad to pārstāvēja uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, un ilgstoši savas valsts jaunatnes izlases vadījušais itālis Paolo Nikolato, liecina žurnāla Sporta Avīze rīcībā esošā informācija.

Pēdējās nedēļās Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko aktīvi strādājis pie potenciālo kandidātu apzināšanas. Iepriekš viņš portālam "Sportacentrs.com" atklāja, ka saīsinātajā kandidātu sarakstā palikuši četri pretendenti un gala lēmums tiks pieņemts līdz 5. februārim, kad paredzēta LFF valdes sēde, kurā treneri varētu apstiprināt amatā. Pēc tam 8. februārī jaunais treneris jau dotos uz Nāciju līgas izlozi.

"Sporta Avīzes" rīcībā esošā informācija liecina, ka visiem četriem pretendentiem finansiālās prasības ir diezgan līdzvērtīgas.

Mareks Papšuns 2016. gadā "Rakow" stūri pārņēma brīdī, kad vienība spēlēja pēc spēka trešajā līgā un nākamo trīs sezonu laikā to aizveda līdz spēcīgāko komandu saimei. Turklāt tur vienība nevis cīnījās par vietas saglabāšanu, bet strauji kļuva par vienu no spēcīgākajām valstī. 2021. un 2022. gadā tā ieguva vicečempiona titulu, bet 2023. gadā arī kļuva par Polijas čempioni. Tāpat "Rakow" 2021. un 2022. gadā izcīnīja gan Polijas kausu, gan Polijas Superkausu. 2020. gadā “Rakow” pievienojās Latvijas izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, pagājušajā vasarā pārejot uz Dienvidkorejas čempionātu. Savukārt Papšunam 2023. gadā noslēdzās līgums ar "Rakow" un viņš pieņēma lēmumu to nepagarināt.

Paolo Nikolato ilgus gadus strādāja kluba "Chievo" jaunatnes akadēmijā, no 2014. līdz 2016. gadam bija galvenais treneris C sērijas klubā "Lumezzane", bet pēc tam sāka trenēt Itālijas jaunatnes izlases. Vispirms viņš gadu vadīja Itālijas U18 izlasi, tad gadu U19 un gadu U20 komandu, bet no 2019. gada līdz pat pērnajam augustam trenēja Itālijas U21 valstsvienību, ar to piedaloties divos Eiropas čempionāta finālturnīros, kuros gan augsti sasniegumi netika gūti. Pērn septembrī jau pēc Nikolato aiziešanas no amata Latvijas U21 izlase Slokā nospēlēja 0:0 ar vienaudžiem no Itālijas.

Vislabāk Latvijā ir pazīstams lietuviešu speciālists Valds Dambrausks, kurš no 2018. līdz 2020. gadam trenēja mūsu valsts vienību RFS. 2020. gada februārī Dambrausks atstāja RFS klubu, kļūstot par Horvātijas vienības "Gorica" galveno treneri, pēc nepilna gada pievienojās Bulgārijas vienībai Razgradas "Ludogorets", 2021. gada novembrī pārņēma Horvātijas vienību Splitas "Hajduk", bet pēcāk arī trenēja Grieķijas klubu Krētas OFI, ko atstāja pērn decembrī. Ar RFS komandu Dambrausks uzvarēja Latvijas kausā, bet Virslīgā tika gūta otrā un trešā vieta.

Tikmēr Janne Andešons no 2016. līdz pat 2023. gadam trenēja Zviedrijas nacionālo izlasi. Viņš aizveda valstsvienību līdz 2018. gada Pasaules kausa un 2020. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, bet 2022. gada Pasaules kausa un 2024. gada Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificēties neizdevās, kā arī Nāciju līgā Zviedrija izkrita uz C divīziju, kurā nākamajā ciklā spēkosies arī Latvija. Pirms tam kopš 2004. gada Andešons kā galvenais treneris strādāja savas valsts klubos "Halmstads”, “Örgryte” un “Norrköping”, vienu reizi kļūstot par nacionālo čempionu.

Latvijas futbola izlases galvenā trenera amats vakants kļuva pēc Daiņa Kazakeviča atlaišanas decembra sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi