Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uzvaras meklējumos

Latvijas futbola izlase UEFA Nāciju līgas ciklu noslēgs viesos pret Andoru.

Gada pēdējā spēlē Latvijas futbola valstsvienība centīsies gūt pirmo uzvaru UEFA Nāciju līgā. Latvijai pret Andoru tā jau būs devītā savstarpējā tikšanās. Sākums pulksten 21.45, tiešraide TV6.

Andorieši astoņās spēlēs pret Latviju līdz šim spējuši gūt tikai vienus vārtus, kas notika pašā pirmajā reizē 1997. gadā. Latvija pret Andoru vēl nav zaudējusi. Izcīnītas piecas uzvaras un trīs neizšķirti, tomēr, vērtējot rezultātu pēdējos trijos mačos, skats nav diez ko iepriecinošs – trīs reizes pēc kārtas ar Andoru esam nospēlējuši bezvārtu neizšķirtu. Pēdējā reizē septembrī Latvija laukumā un statistikā dominēja, izveidoja krietni vairāk vārtu gūšanas iespēju un ieguva nospiedošu pārsvaru, tomēr bumba vārtos negribēja lidot. Pēcspēles preses konferencē pret Fēru salām valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs atklāja, ka bezvārtu neizšķirts pret Andoru ļoti slikti ietekmēja psiholoģisko stāvokli komandā, jo pie milzīga pārsvara neizdevās uzvarēt. Pēc Fēru salu spēles mājās Covid-19 pārbaudē visiem izlases futbolistiem Covid-19 testi bija negatīvi.

Andoras sastāvu pārsvarā veido spēlētāji no vietējā čempionāta un Spānijas zemākajām līgām. Komanda ir diezgan pieredzējusi, par ko liecina deviņi spēlētāji, kuriem vecums ir virs 32 gadiem. Novembrī Andora abās spēlēs piedzīvojusi zaudējumus. Vispirms izbraukumā pret pašreizējo Eiropas čempioni Portugāli sagrāve ar 0:7, bet pēc tam Maltā – 1:3. Kopš 2018. gada izcīnītas divas uzvaras – 1:0 gan pret Moldovu, gan Lihtenšteinu. 

Ja kāds pirms cikla teiktu, ka Latvija pat pēc piecām Nāciju līgas spēlēm nebūs izcīnījusi uzvaru, retais ticētu. Tomēr situācija šobrīd ir apkaunojoša. Pret vājākajām komandām Eiropā ir četri neizšķirti un viens zaudējums, kas iezīmē mūsu vietu futbola kartē. Grupā vairs pat nav iespējams pakāpties uz otro vietu, bet gan tikai saglabāt trešo. Lai to izdarītu, ir jāizvairās no zaudējuma Andorā. Uz jautājumu pieļāvuma formā, vai pēc zaudējuma pret Andoru būtu jāatkāpjas, Kazakevičs izvairījās atbildēt. "Kad nācu strādāt uz izlasi, sapratu, ka tam darbam, kā es to redzu, ir nepieciešams laiks. Ja laiks tiks dots, esmu gatavs atbildēt par savu darbu. Ja kāds nolems, ka laiks netiks dots, arī tā ir normāla situācija profesionālā futbolā. Mana ziņa ir vienkārša: no vienas konkrētas spēles rezultāta mans redzējums vai virziens nemainīsies."

Futbols. UEFA Nāciju D līga

Latvija

FIFA rangā 142. vieta (rekords 45. vieta)

Līderi: Kaspars Dubra (Oleksandrija, Ukraina), Mārcis Ošs (Lugano, Šveice), Jānis Ikaunieks (RFS)

Galvenais treneris: Dainis Kazakevičs

Andora

FIFA rangā 145. vieta (rekords 125. vieta)

Līderi: Sebastians Gomess (Engordany), Serhio Moreno (Inter d’Escaldes), Marsio Vjeira (Atleico Monzon, Spānija)

Galvenais treneris: Koldo Alvaress

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi