Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dusmu terapija lauž spēli

Grūtu uzvaru pirmajā Elite Trophy spēlē Ķīnā izcīnīja Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, trīs setos ar 4-6, 6-4, 6-1 pārspējot horvātieti Donnu Vekiču. "Xie, xie*," ar platu smaidu vietējos līdzjutējus viņu valodā pasveicināja rīdziniece, kurai izšķirošā spēle par dalību sezonas "mazā" noslēguma turnīra pusfinālā paredzēta piektdien pret mājinieci Cjiņveņu Dženu.

"Palaidu ārā visas negatīvās emocijas, un tas palīdzēja uzlabot sniegumu," Ostapenko (13. rangā) neslēpa, ka bijusi pikta pati par savu sniegumu un steigu svarīgos brīžos pirmajā setā pret Vekiču (23.). "Viņa ļoti labi servēja, bet es katru reizi pēc gūtā punkta pie pretinieces serves sasteidzu savējo, biju ļoti dusmīga par to." Vekiča guva vairāk punktu ar servi (6 pret 8), bet pieļāva arī vairāk dubultkļūdu (4 pret 8). Ostapenko biežāk guva punktu ar saviem sitieniem jeb vinneriem (37 pret 30), bet abas tenisistes pieļāva vienādu nepiespiesto kļūdu skaitu (31). Aļona izmantoja sešas no desmit breikbumbām, bet horvātiete – četras no vienpadsmit.

Latvijas tenisistei šajā spēlē bija vērā ņemamas priekšrocības, jo pretiniece iepriekšējā vakarā aizvadīja smagu teju trīs stundas ilgu cīņu Ķīnas svelmē un mitrumā, ar 4–6, 7-6 (8:6), 4-6 zaudējot Dženai (18.). Triju spēlētāju grupā tieši Ostapenko un Džena piektdien sadalīs vietu pusfinālā.

Elite Trophy ir viens no diviem sezonas noslēguma turnīriem. Astoņas šīs sezonas labākās tenisistes nākamnedēļ Meksikā sacentīsies finālsacensībās, bet nākamās divpadsmit šonedēļ tiekas Džuhajā. Ostapenko, sasniedzot turnīra finālu, pēc četru gadu pārtraukuma var atgriezties pasaules ranga labāko desmitniekā. 

*paldies – ķīniešu val.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi