Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Labāka līdzinieču divcīņā

Ostapenko Melburnas Grand Slam sāk ar pārliecinošu uzvaru.

Droši sezonas pirmo Grand Slam agrā pirmdienas rītā iesāka Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko (17. rangā), kura divu spēcīgi uzbrūkošu spēlētāju duelī stundā un 11 minūtēs apspēlēja ukrainieti Dajanu Jastremsku (101.). Lai atkārtotu savu labāko rezultātu Melburnā, rīdziniecei otrajā kārtā jāpārspēj Anna Bondara (81.) no Ungārijas.

Ostapenko līdzīgā stilā spēlējošas pretinieces ierasti bijušas parocīgākas par aizsardzības spēles piekritējām, un izņēmums nebija arī šī reize. Latvijas tenisiste jau no pirmajām izspēlēm ieguva pārsvaru un ar katru uzvarēto punktu arvien pārliecinošāk dominēja kortā. Palīdzēja sekmīga servēšana, jo dažkārt grūtības sagādājošā pirmā serve bija precīza teju trīs ceturtdaļās mēģinājumu. Tas ļāva droši kontrolēt spēles gaitu savas serves geimos. Breikpunktu iespēju tenisistes viena otrai deva maz, bet Ostapenko izmantoja katru no trim šādām iespējām, kamēr Jastremska vienīgo breikbumbu nespēja pārvēst punktā pie pretinieces serves. Tā, starp citu, bija pašā spēles sākumā, kad Jastremskai bija labākā izdevība pārtvert iniciatīvu. Pirmajā setā Ostapenko izšķirošo pārsvaru ieguva devītajā geimā pēc ukrainietes dubultkļūdas servē, bet otrajā setā breiku panāca sestajā un astotajā geimā.

Austrālijas Atklātā čempionāta vienspēļu otro kārtu Ostapenko sasniedza piekto reizi līdzšinējos astoņos mēģinājumos. Turpinājumā viņai jāspēlē pret Ungārijas pirmo raketi Annu Bondaru, kura pirmajā kārtā ar 6–2, 2–6, 6–3 pieveica rumānieti Anu Bogdanu (61.). Bondara Grand Slam līmenī debitēja tikai pagājušajā sezonā, taču Parīzē sasniedza pat ceturtdaļfinālu. Melburnā gada sākumā gan nācās izstāties jau pirmajā kārtā. Līdz šim Ostapenko un Bondara savā starpā nav tikušās. Spēle, visticamāk, notiks agrā trešdienas vai ceturtdienas rītā.

Nedēļas vidū vai beigās Latvijas tenisiste pārī ar citu ukrainieti Ludmilu Kičenoku sāks arī dubultspēļu turnīru. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi