Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Pēdējā brīža ceļazīme

Uz pasaules vieglatlētikas čempionātu Londonā pošas vienpadsmit Latvijas sportisti.

Neskaidrības plīvurs trešdienas pēcpusdienā pilnībā vēl nebija kritis, taču visas pazīmes norāda uz to, ka sezonas galvenajās sacensībās – pasaules čempionātā (PČ) Londonā – startēs vienpadsmit Latvijas vieglatlētu. "Vēl neesam saņēmuši galīgo atbildi par sprinteri Sindiju Bukšu un šķēpmetēju Līnu Mūzi, bet ieilgušais klusums nav laba zīme – laikam jau sekos atteikums," Dienu informēja Latvijas izlases direktors Edvīns Krūms. PČ Londonā sāksies 4. augustā, bet sestdien un svētdien vieglatlēti Ogrē cīnīsies par Latvijas čempionāta (LČ) medaļām.

PČ kvalifikācijas normatīvus bija izpildījuši 13 mūsējie. Trīs atsauca savu dalību, bet viena papildu ceļazīme Latvijai tika pēc šosezon sasniegtā rezultāta. Maratonistes Latvijas rekordiste Jeļena Čelnova-Prokopčuka un Amerikā dzīvojošā Ariana Kira Hilborna, kā arī soļotājs Arnis Rumbenieks nestartēs Londonā, par spīti tam, ka normatīvs bija izpildīts, savukārt Laumai Grīvai ar šosezon sasniegto rezultātu 6,72 metri tikai trīs centimetru pietrūka līdz normatīvam, bet visas vietas neaizpildījās, un Lauma iekļuva dalībnieku sarakstā.

Jau pirmdien Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) pārstāvji no organizatoriem saņēma apstiprinājumu, ka L. Grīva varēs doties uz Londonu. Otrdien no Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) priecīgu ziņu vairs nebija. Atteikumu startēt Londonā saņēma šķēpmetējs Ansis Brūns, kārtslēcējs Mareks Ārents un 400 metru skrējējs Jānis Leitis. LVS vadība cerēja, ka pēc uzrādītajiem rezultātiem dalībnieku sarakstā iekļūs sprintere Sindija Bukša un šķēpmetēja Līna Mūze, bet atbilde tā arī nesekoja. Visticamāk, organizatori turpina gaidīt visu delegāciju pieteikumus. Ja kāda sportiste atteiktos, tad pavērtos cerība, bet šāda varbūtība ir maz ticama.

Visu rakstu lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Randy, BR-Deutschland & Latvija, €U
R
Apsveicu, Lauma!!! No Sirds!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi