Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nespēja sadzīvot ar savējiem

Samoilovs/Šmēdiņš cīņu par olimpisko ceļazīmi turpinās pie itāļu speciālista.

Pārmaiņas piemeklējušas vienu no spēcīgākajiem Latvijas vīriešu pludmales volejbola pāriem Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Viņi šķīrušies no sava ilggadējā trenera Genādija Samoilova un mērķi piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs centīsies realizēt pieredzējušā itāļu speciālista Marko Solustri pārraudzībā.

Kamēr Mārtiņš Pļaviņš/ Edgars Točs un Anastasija Kravčenoka/Tīna Graudiņa jau ir nodrošinājuši iespēju spēlēt Tokijā un turpina trenēties Samoilova seniora paspārnē, pieticīgu iepriekšējo sezonu aizvadījušajiem Samoilovam/Šmēdiņam par dalību Olimpiādē vēl būs jācīnās nākamā gada pirmajā pusē. Šobrīd ar ieņemtu 17. vietu olimpiskajā rangā gan pietiktu, tomēr vairāki konkurenti nav aizvadījuši nepieciešamos 12 turnīrus, kas šajā reitingā tiek ieskaitīti. Pirms četrgades atbildīgākā nogriežņa Samoilovs/Šmēdiņš nolēmuši spert nedaudz pārgalvīgu soli, nomainot treneri. Galvenais iemesls esot nesaskaņas Pļaviņa un Šmēdiņa starpā, lai gan abi vienā komandā 2012. gadā Londonā izcīnīja olimpisko bronzu.

"Nav nekāds noslēpums, ka starp Jāni un Mārtiņu ir iekšēji pārpratumi. Tas turpinās jau no Londonas olimpiskajām spēlēm un ir viens no iemesliem, kāpēc nevaram strādāt kopā. Jānis atteicās trenēties kopā ar Pļaviņu, bet es izvēlējos strādāt ar Mārtiņu un Edgaru. Gribētos, lai Sašam un Jānim kaut kas pamainītos uz labo pusi. Es būšu tikai priecīgs, ja mums Tokijā būs trīs pludmales volejbola pāri," sarunā ar laikrakstu Diena norādīja Genādijs Samoilovs, kurš nule kā tika nosaukts par 2019. gada Latvijas labāko treneri.

Arī Latvijas Volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis piebilst, ka starp treneri un Samoilovu/Šmēdiņu konflikta neesot. Toties savstarpēja nespēja sadzīvot esot starp abiem Latvijas vadošajiem duetiem, un situāciju neuzlabojis fakts, ka visi trenējušies pie viena speciālista. Iekšējas nesaskaņas arī esot bijis cēlonis jauna trenera meklējumiem.

Tomēr vienlaikus Genādijs uzsver, ka Samoilovam/Šmēdiņam nepieciešama iedvesma, jo aizvadītajā sezonā viņi pludmales volejbolu uztvēruši kā darbu.

"Vajadzēja kaut ko pamainīt, bet tam ir tikai divi varianti – meklēt citus pāriniekus vai trenerus. Mainīt partnerus nav iespējams, jo tad aizbraukt uz Tokiju nebūtu iespējams. Līdz ar to vienīgā opcija ir cits treneris. Tas bija mans priekšlikums. Parunāju ar Sašu un Jāni – ja jau sākam bremzēt, varbūt tad atrodam citu treneri, kas var jūs iedvesmot un atrast pareizos vārdus, treniņu metodiku, lai jūs varētu "izšaut". Es ļoti gribu, lai viņi spēlē labi – ne tikai tāpēc, ka Saša ir mans dēls," cerību pauž Samoilovs seniors, kurš piebilst, ka ir gatavs palīdzēt šim duetam arī nākotnē, ja viņiem būs tas nepieciešams.

Jaunais treneris atrasts 60 gadus vecā Solustri personā, kura pārraudzībā ir šī brīža Itālijas otrais spēcīgākais duets Adrians Kalambura/Enriko Rosi – arī viņiem cīņa par olimpisko ceļazīmi vēl priekšā, tāpēc abi pāri šobrīd skaitās tiešie konkurenti. Samoilovs/Šmēdiņš jau oktobrī trenējās pie itāļa, pēc kā sekoja Pasaules tūres posms Meksikā ar pieticīgo 17. vietu.

Kā stāsta Timermanis, Samoilovam/Šmēdiņam trenera pozīcijā bijušas vairākas ārvalstu kandidatūras, tomēr pāris no tām atkritušas, jo vietējās federācijas iebildušas, ka tiek strādāts ar konkurentiem.

"Solustri pludmales volejbola sabiedrībā tiek vērtēts pietiekami augstu. Šis treneris ir atvērts inovācijām un gatavs eksperimentēt. Viņa vadībā atplaukuši Rosi un Karambula, kuri pirms kāda laika vispār tika norakstīti," skaidro Timermanis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi