Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Titulu dalīs favorīti

RTU Robežsardze/Jūrmala sasniedz finālu Latvijas volejbola čempionātā.

Piespiedu pārtraukums Latvijas titulētākā kluba treniņprocesā pastiepa garumā pašmāju volejbola čempionāta pusfinālu, tomēr neradīja negaidītus pavērsienus. Cīņā par zelta godalgām galveno favorītu divcīņā jau iepriekš vietu finālā nodrošinājušajiem Jēkabpils Lūšiem trešo reizi pēc kārtas pretī stāsies RTU Robežsardze/Jūrmala, kas divās spēlēs ar 3-1 pieveica Daugavpils Universitāte/Ezerzeme komandu.

Neilgi pirms iecerētā pusfināla sākuma vairākiem jūrmalnieku pārstāvjiem tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19, tāpēc komandai un tās personālam nācās doties desmit dienu karantīnā. Tikmēr vietu finālā ar divām pārliecinošām trīs setu uzvarām jau marta pirmajā nedēļā nodrošināja Jēkabpils Lūši, kuri tikai vienā no sešiem setiem ļāva Biolars/Jelgava gūt vairāk par 20 punktiem.

Otrs pusfināls pagājušajā nedēļas nogalē izvērtās krietni saspringtāks, taču abās spēlēs izšķirošo trešā un ceturtā seta galotnēs RTU Robežsardze/Jūrmala guva pārsvaru pret DU/Ezerzeme volejbolistiem. Vispirms sestdien Jūrmalā mājinieki uzvarēja ar 3-1 (25:14, 19:25, 25:22, 25:23), bet dienu vēlāk Daugavpilī ar 3-1 (25:22, 24:26, 25:20, 25:22) un nodrošināja dalību finālā sesto reizi pēc kārtas (pērn izslēgšanas turnīrs pandēmijas dēļ netika izspēlēts). "Bija ļoti grūti. To zinājām, ka viegli nebūs, bet galvenais bija sasniegt rezultātu," RTU Robežsardze/Jūrmala treneri Klāvu Zaļkalnu citē Latvijas Volejbola federācija. Komandai pirms pusfināla notikuši vien trīs četri treniņi, turklāt arī spēļu dienās tā vēl nebija pilnā sastāvā. "Ceru, ka pat pēc šādām pauzēm izdosies pacīnīties par Latvijas čempionu titulu," izaicinājumam gatavs ir Zaļkalns. 

Latvijas čempionu finālsērijā līdz trīs uzvarām paredzēts noskaidrot līdz 3. aprīlim (pirmā spēle ieplānota 21. martā Jūrmalā), jo uzreiz pēc tam paredzētas izšķirošās spēles Credit24 Baltijas meistarlīgas turnīrā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi