Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Latvijas duets uzvar igauņus Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā kērlingā

Latvijas duets Daina Barone/Arnis Veidemanis pirmdien Nīderlandē Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra kērlingā trešajā spēlē svinēja pirmo uzvaru, pieveicot kaimiņus igauņus.

Latvija apspēlēja Igauniju papildu endā ar 9:8.

Uz Latvijas dueta punktu pirmajā endā igauņi atbildēja ar to pašu otrajā, bet uz diviem Barones un Veidemaņa punktiem trešajā endā - ar trim ceturtajā, pēc pusspēles izvirzoties vadībā ar 4:3.

Pēc sešiem endiem rezultāts atkal bija neizšķirts - 6:6, un arī pēdējos divos endos katra no komandām sakrāja pa diviem punktus nesošiem akmeņiem "mājas" centrā - 8:8, kas nozīmēja papildu endu.

Tajā pēdējā metiena tiesības izmantoja Latvija, panākot uzvaru ar 9:8.

Ar vienu uzvaru trijās spēlēs Latvijas duets dala ceturto vietu ar Japānu.

Vēl latviešiem pirmdien paredzēta spēle ar Jaunzēlandi, kas pagaidām zaudējusi abos mačos un dala sesto vietu septiņu komandu grupā.

Jau ziņots, ka svētdien pirmajā spēlē Latvijas kērlingisti ar rezultātu 3:8 zaudēja somiem Onai un Aku Kaustēm, bet vakarpusē Latvijas sportisti ar 2:8 atzina Japānas kērlingistu Čiaki Macumaras un Jasumasas Taindas pārākumu.

Nīderlandes pilsētā Leuvardēnā līdz 18.decembrim tiks noskaidrotas jaukto pāru, sieviešu un vīriešu izlases, kas izcīnīs pēdējās ceļazīmes uz 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Cīņu vispirms uzsāka jauktie pāri, kuru starpā arī Latvijas izlase Daina Barone/Arnis Veidemanis.

Jaukto pāru olimpiskā kvalifikācija kērlingā tiek aizvadīta pirmo reizi. Tajā piedalās 14 valstu izlases, kas sacenšas par pēdējām divām ceļazīmēm uz Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm un pievienosies tām, kuras jau ir kvalificējušās, - mājiniecei Ķīnai, Lielbritānijai, Norvēģijai, Zviedrijai, Kanādai, Itālijai, Šveicei un Čehijai.

Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā 11 no dalībniecēm izcīnīja dalību, pateicoties ieņemtajai vietai 2021.gada pasaules čempionātā jauktajiem pāriem, bet pārējās trīs izcīnīja šo vietu oktobrī olimpiskajā pirmskvalifikācijas turnīrā Turcijā, to skaitā arī Latvijas jauktais pāris Barone/Veidemanis.

A grupā spēlē Austrālija, Dānija, Krievijas Kērlinga federācijas (FKR) duets, Spānija, Turcija, Ungārija un Vācija, bet B grupā cīnās ASV, Igaunija, Japāna, Jaunzēlande, Latvija, Dienvidkoreja un Somija.

Izlases sacensības aizvada divās grupās pa septiņām, izspēlējot apļa turnīru A un B grupā. Katras grupas labākais pāris automātiski iekļūst cīņā par vietu olimpiskajās spēlēs. Otrās un trešās vietas ieguvēji sacenšas par atlikušajām divām vietām izšķirīgajā cīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi