Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aizvien vairāk maksātnespēju ierosina pret cilvēkiem spēka gados

Šobrīd par maksātnespējīgiem kļūst spēka gados – ap 40 gadus – veci vīrieši, kuri dzīvo Rīgā vai Pierīgā un kuri nav nedz uzņēmumu īpašnieki, nedz arī amatpersonas, raksta Dienas Bizness.

To liecina SIA Lursoft pētījums. Maksātnespējas situācijā  nonāk nevis jauni «gurķi», kuri jaunības maksimālismā pārmēru būtu riskējuši, ne arī ļoti veci cilvēki, par kuriem varētu apgalvot, ka uz vecumu izkūkojuši prātu, bet gan ekonomiski visaktīvākajā vecumā esošie  – ar zināmu pieredzes devu.

«Vidējais vairāk kā 1800 maksātnespējīgo personu vecums ir 39,7 gadi- tātad pārsvarā tie ir cilvēki spēka gados, un nevar apgalvot, ka šādā vecumā nebija iespējams uzkrāt dzīves pieredzi,» analizē SIA Lursoft pārstāvis Ainars Brūvelis.

Fizisko personu, pret kurām ierosināta maksātnespēja, vecuma amplitūda gan svārstās plašās robežās - jaunākajai personai ir 23 gadi, bet vecākajai, - 67.

«Pētījums rāda, ka vidējais vecums šīm personām visu laiku ir teju nemainīgs - nav pamata apgalvot, ka ar katru gadu maksātnespējīgi kļūst arvien jaunāki (vai vecāki cilvēki); tiesa «pirmajā vilnī» vidējais vecums bija nedaudz augstāks - gandrīz 41 gads,» skaidro A. Brūvelis.

Analizējot maksātnespējīgo fizisko personu dzīvesvietas, A. Brūvelis kā interesantu tendenci min, ka aiz neapstrīdama līdera - Rīgas (38% no visām maksātnespējīgām personām), ievērojami liels daudzums maksātnespējīgo personu pēc viņu dzīvesvietas adreses koncentrējušās ap likteņupi Daugavu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses