Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Aprīlī par trešdaļu audzis zādzību un mantas tīšas bojāšanas gadījumi

Salīdzinot ar šī gada sākumu, aprīlī par 28 procentiem pieaudzis zādzību skaits fizisko personu īpašumos un palielinājies arī ļaunprātīgu bojājumu gadījumu skaits juridisko personu īpašumos, liecina apdrošināšanas sabiedrības Balta dati. Tāpat aprīlī "atklāta" atpūtnieku traumu sezona – gūts pirmais apdegums grilējot.

KASKO apdrošināšanas gadījumi 2012. gada aprīlī notikuši nedaudz retāk nekā pērn. Salīdzinot visas konkrētajā mēnesī aktuālās polises pret pieteikto negadījumu skaitu, šogad negadījumu biežums ir samazinājies par deviņiem procentiem. Jānorāda, ka atlīdzību pieteikumos joprojām augstu līmeni saglabā tieši apzagšanas gadījumi, kas sastāda apmēram desmito daļu no visiem pieteikumiem. Tikmēr 11 autovadītāji šajā pavasarī saskārušies ar gana tipisku problēmu - attīrot savus spēkratus no ziemā uzkrātajiem netīrumiem, atklājušies dažādi nelieli bojājumi un švīkas mašīnas virsbūvē.

Analizējot OCTA apdrošināšanas atlīdzību pieteikumus, var secināt, ka šī gada aprīlī, salīdzinot ar pērnā gada periodu, negadījumu biežums ir samazinājies par 11 procentiem. Tajā pašā laikā vidējā atlīdzības summa privātpersonu negadījumiem augusi par 14 procentiem.

Jāatzīmē, ka šogad Balta ir reģistrējusi jau četrus OCTA atlīdzību pieteikumus, kur iesaistīti motociklu vadītāji - divi kā negadījuma izraisītāji, bet divi kā cietušie. Negadījumos, kur motobraucējs bijis cietušais, traumas un motocikla bojājumi nav bijuši smagi.

Nelaimes gadījumu apdrošināšanas gadījumu biežums šogad, salīdzinot ar 2011. gada aprīli, ir nedaudz audzis – par diviem procentiem, savukārt viena gadījuma vidējās atlīdzības summa dubultojusies. Astoņos procentos notikušo gadījumu traumas gūtas, sportojot brīvajā laikā. Taču smagākās traumas gūtas krītot, piemēram, no šķūnīša jumta, iestājies arī viens nāves gadījums, iekrītot betona bedrē. Turklāt aprīlī atklāta grila traumu sezona, jo Balta saņēmusi pirmo pieteikumu par apdedzināšanos grilēšanas laikā.

Salīdzinot ar pērnā gada aprīli, šogad ceļojumu apdrošināšanas gadījumi iestājušies par 22 procentiem biežāk nekā pērn aprīlī. Pieļaujams, ka pieaugumu iespaidojušas šī gada Lieldienu brīvdienas, kas šogad bija īpaši pateicīgas atvaļinājuma plānošanai. Lai gan kopējais saņemto pieteikumu skaits šī gada aprīlī ir palielinājies, vidējā vienas atlīdzības summa ir nedaudz samazinājusies – vidēji par sešiem procentiem.

Dati apliecina, ka tūristi šī gada aprīlī atpūtušies piesardzīgāk – nav gūtas nopietnas traumas slēpojot vai dzīvībai bīstamas saslimšanas, arī traumas bijušas vieglākas un maznozīmīgākas nekā pērn.

Tajā pašā laikā jau otro mēnesi pēc kārtas ir salīdzinoši augsts akūto saslimšanu skaits, no tām viena saslimšana tūristam beigusies letāli, kas nozīmē, ka nereti tūristi dodas ceļojumā, nepārliecinājušies par vispārējo veselības stāvokli vai arī viņiem bijušas laikus neārstētas veselības problēmas.

Īpašuma apdrošināšanā, salīdzinot ar pērnā gada aprīli, vērojams ievērojams vidējās atlīdzības summas pieaugums fizisko personu atlīdzību gadījumos – vidējā vienas atlīdzības summa šī gada aprīlī augusi divas reizes. Savukārt, analizējot šī gada datus, var novērot, ka, salīdzinot ar šī gada sākumu, aprīlī pieaudzis zādzību skaits fizisko personu īpašumos – pieaugums ir 28 procenti no vidējā janvāra, februāra un marta pieteikumu skaita.

Tikmēr juridisko personu īpašumos aprīli pieaudzis pieteikumu skaits par ļaunprātīgu bojājumu izdarīšanu – ja gada sākumā to bija vidēji 12 procentu no visiem gadījumiem, tad aprīlī bojājumu pieteikumi bija jau 20 procentu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses