Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Aptieku īpašnieku asociācija aicina samazināt PVN arī medikamentiem

Aptieku īpašnieku asociācija (AĪA), kurā darbojas aptieku tīkli Mēness aptieka un A.aptieka,  Latvijas Republikas Saeimai nosūtījusi aicinājumu, skatot likumprojektu Grozījumi likumā Par pievienotās vērtības nodokli, izskatīt iespēju samazināt pievienotās vērtības nodokli arī medikamentiem, samazinot nodokļa likmi no pašreizējiem 12% uz 11%, portālam Diena.lv atizna AĪA pārstāve Zaiga Barvida.

AĪA uzskata, ka sociāli atbildīgā rīcība, ietverot PVN likmes samazinājumu arī medikamentiem kopējā pakāpeniskā nodokļu samazinājuma spektrā, veicinās zāļu pieejamību iedzīvotājiem un nākotnē samazinās arī veselības aprūpes budžeta izdevumus medikamentiem.

"Šāds nodokļa likmes samazinājums zāļu gala cenu samazinās nedaudz, tomēr tas ir būtisks ieguvums tiem pacientiem, kuriem medikamenti ir jālieto daudz un ilgstoši,"portālam Diena.lv atzina AĪA pārstāvji.

Asociācija vēlas norādīt, ka aptieku sektorā patērētāji Saeimas konceptuāli atbalstīto PVN likmes samazinājumu no 22% uz 21% varēs izjust tikai uz nelielu daļu no aptiekās nopērkamās produkcijas - uztura bagātinātājiem, medicīnas precēm, kosmētikas, higiēnas precēm, bet šīs nav tās preces, kas tiešā veidā veicina ārstēšanos. Tādējādi ārstēšanās sabiedrībai lētāka nekļūs, bet lētākas zāles ir galvenais priekšnosacījums tam, lai mazinātos stacionāros ārstēto pacientu skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses