Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Atjaunota Kompetences centru atbalsta programmas darbība

Ekonomikas ministrija (EM) saņēmusi Finanšu ministrijas (FM) vēstuli, kas apliecina, ka tā atbalsta EM piedāvāto darbības plānu Kompetences centru atbalsta programmas pilnveidošanai, līdz ar to programmas darbība tiek atjaunota.

No šodienas tiek atjaunota maksājumu veikšana finansējuma saņēmējiem Kompetences centru atbalsta programmas ietvaros attiecībā uz tiem pētījumiem, kuri ir uzsākti līdz programmas apturēšanas brīdim, proti, līdz 2011.gada 22.decembrim.

Jau ziņots, ka FM pēc 2011.gada nogalē veiktā Kompetences centru programmas audita kopš pagājušā gada decembra beigām apturēja Kompetences centru apakšaktivitātes ieviešanu līdz atbilstošu Ministru kabineta grozījumu veikšanai.

Patlaban EM ir nosūtījusi saskaņošanai pirmos grozījumus, kas paredz skaidrāku procedūru iepirkumu veikšanai no trešajām personām. Tāpat grozījumi paredz kārtību, kādā tiek kompensētas sadarbības partneru faktiskās izmaksas, ja sadarbības partneris projekta īstenošanā ir iesaistījies ar tā mantu vai cilvēkresursiem.

Kā norādīja EM, līdz šī gada jūnijam tiks izstrādāti otrie grozījumi noteikumos, kas nodalīs nozares interesēs veiktus pētījumus no individuāla komersanta interesēs veiktiem pētījumiem.

Jau ziņots, ka kompetenču centru programmas auditā FM konstatēja ar aktivitātes ieviešanu saistītus riskus, piemēram, risku, ka netiks nodrošināta kompetences centru ilgtspēja, risku, ka netiks nodrošināta aktivitātes un projektu mērķu sasniegšana, nesaskaņota komercdarbības atbalsta risku, dubultā finansējuma risku un neatbilstoši veikto iepirkumu risku.

Kopējais finansējuma apmērs aktivitātē ir 37,37 miljoni latu, kas paredzēti kompetences centru finansēšanai no 2011.gada līdz 2015.gadam, kopskaitā vismaz 124 zināšanu ietilpīgu pētījumu veikšanai.

Patlaban Latvijā savu darbību īsteno seši kompetences centri šādās nozarēs - ķīmija un farmācija, mežu nozare, vide, biotehnoloģijas, bioenerģija, elektronika, informācijas tehnoloģijas, mašīnbūve. Centros ir apvienojušies nozaru vadošie uzņēmumi un zinātniskās institūcijas - kopā 70 uzņēmumi un 20 zinātniskās institūcijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses