Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Baltai atkal milzu zaudējumi; citiem apdrošinātājiem peļņa

Lielākajiem nedzīvības apdrošināšanas tirgus spēlētājiem arī šogad krasi atšķirīgi darbības rezultāti - Balta šo gadu sākusi ar lieliem zaudējumiem, BTA un Gjensidige Baltic uzrādījušas peļņu, raksta Db.lv.

Tikai Latvijas nedzīvības apdrošināšanas tirgū strādājošās Baltas zaudējumu apjoms šogad pirmajos trīs mēnešos sasniedzis 1,18 miljonus latu, kas ir par 26% lielāki nekā pirms gada, liecina kompānijas peļņas zaudējumu aprēķins. Balta, kas arī pērno gadu kopumā noslēdza ar teju divu miljonu latu zaudējumiem, šogad pirmajā ceturksnī bruto prēmijās parakstījusi 8,34 miljonus latu, kas ir par 1,4% vairāk nekā pirms gada, tajā skaitā lielākā daļa prēmiju parakstītas veselības apdrošināšanā – 2,4 miljoni latu, īpašuma apdrošināšanā – 2,3 miljoni latu un KASKO – 2,0 miljoni latu.

BTA, kuras galvenais tirgus ir Latvija, bet kas darbojas arī Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un Apvienotajā Karalistē, šogad strādājusi ar 182,3 tūkstošu latu pirmsnodokļu peļņu, kas gan ir par 43% mazāka nekā pirms gada. BTA kopumā bruto prēmijās triju mēnešu laikā parakstījusi 28,86 miljonus latu, tajā skaitā visvairāk – 10,6 miljonus latu - BTA prēmijas parakstījusi spēkratu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā, kam ar 5,9 miljoniem latu seko īpašuma apdrošināšana un ar 4,7 miljoniem latu – KASKO.

Tikmēr Gjensidige Baltic, kuras galvenais tirgus arī ir Latvija, bet kurai būtisku biznesa daļu veido arī Lietuvas un Igaunijas tirgi, šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar 227 500 latu peļņu, kas ir teju trīs reizes lielāka nekā šajā laika periodā pirms gada. Kompānija bruto prēmijās kopumā parakstījusi 11,2 miljonus latu, tajā skaitā visvairāk prēmijas parakstītas sauszeme transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanā – 2,96 miljoni latu, kam ar 2,21 miljoniem latu seko KASKO un ar 1,99 miljoniem latu – veselības apdrošināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses