Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Borks no "Parex": ar jaunās bankas zīmolu paredzēts uzsvērt tās lomu Latvijas ekonomikā

Ar "Parex bankas" restrukturizācijā jaunveidojamās bankas zīmolu paredzēts uzsvērt tās lomu Latvijas ekonomikas atveseļošanā, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" sacīja "Parex bankas" padomes priekšsēdētāja vietnieks Maikls Borks (Michael Bourke).

Viņš arī klāstīja, ka saistībā ar restrukturizācijas procesā veidojamās jaunās bankas nosaukumu paveikts pamatīgs izpētes darbs. "Mēs esam veikuši pamatīgu izpētes darbu un esam gatavi zīmola pārveides procesam," teica Borks.

Viņš atklāja, ka jaunās bankas nosaukums nebūs saistīts ar "Parex" vārdu, bet tajā paredzēts uzsvērt bankas lomu Latvijas ekonomikā. "Ar zīmolu mēs vēlamies uzsvērt lomu, kāda bankai būs Latvijā - ne Baltkrievijā, Krievijā vai citos tirgos, bet tieši Latvijā. Mēs mēģinām Latvijā pārveidot ekonomiku, un tādēļ būs nepieciešama nauda labu biznesa projektu attīstībai. Tas būs galvenais virziens," minēja Borks.

Viņš arī atzina, ka risinājuma bankas zīmols netiks mainīts un tā joprojām būs "Parex banka".

Jau vēstīts, ka valdība šogad 23.martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Šo modeli atbilstoši Eiropas Komisijas noteiktajām vadlīnijām valdībai rekomendēja īstenot valdības piesaistītais starptautiskais finanšu konsultants "Nomura International plc", jo tam esot būtiskas priekšrocības attiecībā uz valsts noguldījumu atgūšanu un bankas klientu interesēm.

"Parex bankas" restrukturizācijas plāns 31.martā tika iesniegts Eiropas Komisijā, lai saskaņotu valsts atbalsta sniegšanu. Sagaidāms, ka Eiropas Komisijas atzinums tiks sniegts līdz šā gada 30.jūnijam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses