Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

FKTK izsniegs licenci Pasta bankas darbībai

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome, izvērtējot "Mono" iesniegumu, trešdien nolēmusi izsniegt a/s "Latvijas Pasta banka" licenci kredītiestādes darbībai, informēja FKTK.

Padome konstatējusi, ka bankas pamatkapitāls, valdes locekļi, kā arī bankas dibinātājs SIA "Mono" atbilst Kredītiestāžu likuma prasībām un par bankas pamatkapitālā ieguldīto naudas līdzekļu tiesisku izcelsmi nav pamata šaubīties.

Komisija arī neiebilst, ka "Latvijas Pasta bankas" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus pildīs Boriss Ulmans, bet Einārs Vaivods un Arnis Kalveršs būs bankas valdes locekļi. Andris Krasovskis savukārt pildīs bankas Iekšējā audita dienesta vadītāja amata pienākumus.

Pasta banku tika nolemts veidot, lai samazinātu Latvijas Pasta zaudējumus no pasta nodaļu tīkla uzturēšanas. Sākotnēji interesi par iesaistīšanos projektā izrādīja arī "DnB Nord banka" un "Lattelecom", taču dažādu iemeslu dēļ kā vienīgais pretendents palika "Mono". Uzņēmuma pagātnē gan ir vairāki "plankumi", piemēram, nepildītas līgumsaistības ar Rīgas domi par Hamaņa muižas nomu, gan dalība "Lateko bankā", kas minēta saistībā ar naudas atmazgāšanas skandālu ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses