Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Iespējami drīz atcels ierobežojumus Parex

Premjers Ivars Godmanis pēc valdības sēdes pieļāva, ka iespējami drīz varētu tikt atcelti _Parex bankai _noteiktie ierobežojumi naudas izņemšanai. Precīzāk pateikt, kad tas varētu notikt, premjers atteicās, uzsverot, ka valdība uzklausīs ziņojumu par situāciju bankā un saņēmusi apliecinājumus, ka situācija bankā ir nostabilizējusies. Lūgts precizēt, vai valdībā lemts arī par sindicētajiem kredītiem un to, vai valstij vajadzēs uzņemties kādas papildus saistības, premjers teica: “Specifiskāk neatbildēšu”. Esot daudz jautājumu, kas tiekot risināti.

Diena jau rakstīja, ka valdības slēgtās sēdes darba kārtībā iepriekš neplānoti tika iekļauts jautājums par situāciju Parex bankā. Kā novēroja Diena, neilgi pēc trijiem pēcpusdienā uz valdības sēdi ieradās Latvijas Hipotēku un zemes bankas prezidents Inesis Feiferis, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšnieces vietnieks Jānis Brazovskis. Neilgi pēc tam valdības ēkā ieradās arī Parex bankas prezidents Nils Melngailis, kurš devās uz premjera kabinetu.

Oficiāla informācija, ko tieši amatpersonas apspriedīs, pagaidām netiek sniegta, taču noprotams, ka valdību iecerēts informēt par situāciju bankā, sarunām ar sindicēto kredītu īpašniekiem, iespējams, arī bankas mazākuma akcionāriem un sarunām ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku par tās interesi kļūt par Parex finanšu investoru. No amatpersonu neoficiāli Dienai teiktā var secināt, ka šāda tikšanās nav nekas ārkārtējs un tas vairāk saistīts ar faktu, ka pagājis mēnesis kopš valsts pārņēmusi banku.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses