Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Īslandes lielākā banka "Kaupthing" plāno ekspansiju Baltijā

Īslandes lielākā banka "Kaupthing Bank", kuras rīcībā ir prāvi brīvas naudas līdzekļi, biznesa paplašināšanas nolūkā plāno sākt darbību Baltijas valstīs, veicot tur iegādes darījumus.

Tā vēstī agentūra "Reuters", atsaucoties uz "Kaupthing Bank" vadītāju Hreidaru Maru Sigurdsonu.

"Reuters" raksta, ka pēdējos gados "Kaupthing" ir noslēgusi vairākus lielus iegādes darījumus, galvenokārt Lielbritānijā un Skandināvijā, un ir gatava turpmākai ekspansijai.

"Mūsu nākamais dabiskais solis ir Beniluksa un Baltijas valstis, kā arī Ziemeļvācija. Mēs pašlaik esam labā formā, lai veiktu jaunus pirkumus," sacīja Sigurdsons.

Pēc viņa teiktā, Baltijā, Beniluksa reģionā un Vāczemē "Kaupthing" lūkošot iegādāties bankas, kurām ir spēcīga noguldījumu bāze un kuras savā darbībā orientējas uz mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanu.

Sigurdsons informēja, ka "Kaupthing" rīcībā esot aptuveni trīs miljardi eiro (aptuveni divi miljardi latu), ko tā iecerējusi iztērēt iegādes darījumiem.

Trešdien kļuvis zināms, ka "Kaupthing" par trim miljardiem eiro iegādāsies Nīderlandes banku NIBC, lai izvērstos Beniluksa valstu reģionā. Darījumu plānots pabeigt ceturtajā ceturksnī, ja tiks saņemta regulējošo institūciju atļauja.

"Kaupthing" šogad otrajā ceturksnī strādāja ar 25,5 miljardu īslandiešu kronu (220 miljonu latu) peļņu, kas bija par 95% labāks rādītājs nekā pērn aprīlī-jūnijā.

"Kaupthing" pašlaik darbojas 10 valstīs, tostarp visās Ziemeļvalstīs, Luksemburgā, Šveicē, Lielbritānijā un ASV.

Īslandes bankas un finanšu kompānijas pēdējos gados aktīvi izvērš darbību ārvalstīs, šādi cenšoties paplašināt ienākumu plūsmas un noguldījumu bāzes, kā arī samazināt savu atkarību no svārstīgās Īslandes ekonomikas, kurā pēc vairāku gadu straujās izaugsmes tagad sākusies mīkstā piezemēšanās.

No Latvijas bankām īslandiešu kontrolē patlaban ir "Norvik banka" - par tās 51% daļas īpašnieku pērnā gada sākumā kļuva Īslandes finanšu uzņēmums "Straumborg".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses