Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Naftas cenas Ņujorkā aug, Londonā krītas

Naftas cenas Ņujorkas biržā pirmdien pietuvojās 11 mēnešos augstākajam līmenim, jo tirgū izplatījās viedoklis, ka jēlnaftas pārstrādes kompānijām, kas cenšas segt lielo degvielas pieprasījumu, būs nepieciešams vairāk izejvielu, un tas varētu samazināt ASV naftas produktu rezerves. Londonas biržā naftas cenas pazeminājās.

ASV dolāra vērtība pirmdien pieauga attiecībā pret Eiropas Savienības vienoto valūtu eiro, bet attiecībā pret Japānas jenu - samazinājās.

Lielākā daļa ASV biržu indeksu pirmdien samazinājās, un kritumu ievadīja naftas un energokompāniju akciju vērtības pazemināšanās, jo prognozes par vēsāka laika iestāšanos izraisīja bažas, ka varētu samazināties elektrības patēriņš. Savukārt Eiropā lielākā daļa biržu indeksu palielinājās.

Ņujorkas preču biržas NYMEX elektroniskajā sistēmā gaišās naftas WTI piegādes līgumu cena pirmdien palielinājās par 0,3% līdz 74,15 ASV dolāriem par barelu. Londonas biržā ICE "Futures" "Brent" jēlnaftas piegādes līgumu cena kritās par 1,65% līdz 76,29 ASV dolāriem par barelu.

Indekss "Dow Jones Industrial Average" pirmdien pieauga par 0,31% līdz 13950,98 punktiem, "Standard & Poor\'s 500" samazinājās par 0,19% līdz 1549,52 punktiem, savukārt indekss "Nasdaq Composite" kritās par 0,36% un bija 2697,33 punkti.

Eiropas lielāko uzņēmumu indekss "Dow Jones Stoxx 50" pirmdien pieauga par 0,18% - līdz 3998,93 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE saruka par 0,28% un bija 6697,7 punkti, Frankfurtes biržā indekss DAX palielinājās par 0,16% un bija 8105,69 punkti, bet Parīzes biržā indekss CAC 40 auga par 0,12% līdz 6125,6 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro pirmdien auga par 0,08% līdz 1,37725 ASV dolāriem par eiro. Attiecībā pret Japānas jenu ASV dolāra vērtība kritās par 0,03% - līdz 121,9 jenām par ASV dolāru.

Zelta cena ASV tirgū pirmdien samazinājās par 0,08% un bija 666 ASV dolāri par Trojas unci.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses