Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Pirmo pusgadu OCTA nozare noslēdz ar zaudējumiem

OCTA apdrošināšanas nozares darbību kopumā var raksturot ar visu apdrošināšanas sabiedrību peļņas vai zaudējuma aprēķinu. Lai gan 2012.g. pirmā pusgada rādītāji ir vērtējami pozitīvāk kā pērnajā gadā, kad nozare pusgadu noslēdza ar 800 000 latu lieliem zaudējumiem, tomēr arī 2012.gada pirmos sešus mēnešus nozare ir pabeigusi ar negatīvu bilanci -187 330 lati, informē Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja pārstāve Inese Lukaševska.

Saskaņā ar LTAB Informācijas sistēmas datiem kopējais 2012.gada 6 mēnešos notikušo CSNg skaits, par kuriem OCTA apdrošinātājiem iesniegti zaudējumu pieteikumi ir 13 596. Salīdzinājumā ar 2011.gada tādu pašu periodu ir vērojams samazinājums par 16,3%.

Saskaņotais paziņojums noformējot CSNg 2012.gada 6 mēnešos izmantots 8 654 gadījumos, kas ir par 15,9% mazāk kā 2011.gada pirmajā pusgadā. Jāatzīmē, ka šāds samazinājums saistīts nevis ar saskaņotā paziņojuma mazāku pielietojumu CSNg apstākļu fiksēšanai, bet kopējo CSNg skaita samazinājumu un avāriju apmēriem.

"Ja paanalizējam statistiku par pēdējos piecos gados notikušajiem CSNg un to, cik daudzos gadījumos negadījumi noformēti ar saskaņotā paziņojuma palīdzību, var secināt, ka ar katru gadu šo CSNg īpatsvars kļūst aizvien lielāks. Salīdzinājumam - 2007.gadā tas bija 54,2%, 2010.gadā - 59,6%, un 2012.gada 6 mēnešos jau 63,7%" skaidro LTAB valdes priekšsēdētāja vietniece Baiba Gribuste.

No 2012.gada 6 mēnešos apdrošināšanas sabiedrībās reģistrētajiem 13 596 apdrošināšanas gadījumiem 12 570 apdrošināšanas gadījumi ir notikuši Latvijā, no tiem - 59% Rīgā un 1026 ārvalstīs.

Vērā ņemams fakts ir tas, ka ārvalstīs notikušo apdrošināšanas gadījumu skaitam ik gadu ir tendence palielināties, kas skaidrojams ar aizvien vairāk pieaugošo gan uzņēmēju, gan arī fizisko personu ekonomisko aktivitāti. Visvairāk apdrošināšanas gadījumi notikuši Vācijā (178), Krievijā (128), Lietuvā (121), Polijā (120) un Igaunijā (70).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses