Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: Izpildot likumdošanas prasības par pašu līdzekļu pietiekamību, „RSK apdrošināšanas AS” ir labas attīstības perspektīvas

Jaunais „RSK apdrošināšanas AS” vadītājs Aivars Neimanis atzīst, ka, jau šajās dažās nedēļās iepazīstoties ar uzņēmuma līdzšinējiem darbības rādītājiem, jāsecina, ka uzņēmums darbojas stabili, tam ir labs attīstības potenciāls. Šobrīd uzņēmums saskaras ar problēmām, ar kādām saskaras vairums apdrošinātāju Latvijā, tai pat laikā noteikti nevar runāt par maksātnespēju.

Tāpēc, jācer, ka akcionārs Rīgas dome lems par labu līdzekļu piešķiršanai, lai tādā veidā varētu izpildīt janvārī izmainītās likumdošanas prasības un nodrošinātu tehnisko rezervju segumu un pašu līdzekļu pietiekamību atbilstoši likuma grozījumiem. Jāsaka, ka iepriekš Rīgas Domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja un šodien arī Pilsētas Īpašuma privatizācijas lietu komiteja jau atbalstījušas lēmumu par „RSK apdrošināšanas AS” pamatkapitāla palielināšanu.


Komentāru sniedz Aivars Neimanis, "RSK apdrošināšanas AS" valdes priekšsēdētājs:

"Šobrīd tiek jauktas kopā divas lietas – likumdošanas normas izpilde un maksātnespēja. Jā, patiešām, ja nenodrošināsim Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) prasības par tehnisko rezervju seguma un pašu līdzekļu pietiekamību atbilstoši šī gada janvārī veiktajiem grozījumiem likumdošanā, tiks anulēta darbības licence. Tai pat laikā, ja izpildām šos nosacījumus, uzņēmums var turpināt sekmīgi darboties.     

Papildus līdzekļu ieguldīšana pamatkapitālā apdrošināšanas biznesā šobrīd ir normāla prakse, ko visticamāk īsteno vairākas apdrošināšanas kompānijas. Būtiskākā atšķirība ir, ka "RSK apdrošināšanas AS" akcionārs ir Rīgas Dome (pašvaldība), līdz ar to nenoliedzami mums tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Tomēr vēlos akcentēt, ka līdzīgi rīkojas arī citas apdrošināšanas kompānijas, lai saglabātu šobrīd pozīcijas tirgū.

Lai izpildītu likumdošanā noteiktās maksātspējas normas, plānojam pārdot arī nekustamo īpašumu Lāčplēša ielā 60 pašvaldībai SIA "Rīgas nami" par sertificētā vērtētāja AS "BDO Invest Rīga" noteikto nekustamā īpašuma tirgus vērtību 787 000 latu, kā arī uzņēmums pats atteicās no vispārējās civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas licences (ārstu CTA, namīpašnieku CTA, u.tt.), kas līdz šim uzņēmuma portfelī veidoja vismazāko daļu. Svarīgi ir ņemt vērā, ka pēc mūsu iniciatīvas FKTK apturēja šīs darbības licenci, lai šādā veidā optimizētu uzņēmuma izmaksas.

Apdrošināšanas biznesā jau darbojos vairāk nekā desmit gadus. Iepazīstoties ar uzņēmuma darbības stratēģiju un rādītājiem, jāsecina, ka uzņēmumam ir attīstības potenciāls, kas ir daudz aktīvāk jāizmanto. Uz doto brīdi uzņēmuma galvenais produkts ir veselības apdrošināšana, kas veido vairāk kā 90% prēmiju. Nākotnē daudz aktīvāk būtu jāattīsta citus apdrošināšanas veidus, piemēram, īpašuma, nelaimes gadījumu un ārzemju braucienu apdrošināšanu, jo veselības apdrošināšana veido stabilu un lojālu apdrošināšanas ņēmēju loku. Daudz vairāk jāizmanto online pārdošanas iespējas.

Šobrīd uzņēmums saskaras ar problēmām, ar kādām saskaras visi apdrošinātāji veselības apdrošināšanas nozarē: salīdzinoši pēkšņās izmaiņas veselības aprūpē, kā rezultātā no šī gada 1.marta pieauga pacientu līdzmaksājumu īpatsvars, kas viennozīmīgi sekmēja atlīdzību strauju pieaugumu. Tai pat laikā, lai nezaudētu klientus, „RSK apdrošināšanas AS” ir šobrīd atradusi veiksmīgus risinājumus – viens no tiem ekonomiskākas veselības apdrošināšanas polises, kas pilnībā vai daļēji sedz izmantotākos veselības aprūpes pamatpakalpojumus. Tāpat nav patiesība, ka šobrīd „RSK apdrošināšanas AS” saskartos ar līgumu laušanas īpatsvara pieaugumu no medicīnas iestāžu puses. Šogad vien esam noslēguši vairāk nekā trīsdesmit piecus jaunus līgumus ar ārstiem.

Vēlos uzsvērt, ka "RSK apdrošināšanas AS" klientiem nav pamats uztraukumam un viņiem būs iespēja saņemt visus pakalpojumus un atlīdzības, jo uzņēmums ir finansiāli stabils. Esam viena no divām apdrošināšanas sabiedrībām, kas gada pirmajā ceturksnī pieaudzējusi parakstīto prēmiju apjomu - par 18%! Šobrīd visi apdrošinātāji ir vienādās pozīcijās, un tiem nepieciešami kapitālieguldījumi, lai izpildītu jaunās likumdošanas prasības, kā arī pārvarētu ekonomikas lejupslīdes radītās sekas. Tāpēc runas par "RSK apdrošināšanas AS" maksātnespēju ir vērtējams kā pārspīlējums."


„RSK apdrošināšanas AS” jau informēja, ka šogad janvārī likumdošanā tika mainīta kārtība, kādā tiek aprēķināta apdrošināšanas sabiedrību pašu līdzekļu pietiekamība, izslēdzot no tās nekustamos īpašumus. Savukārt "RSK apdrošināšanas AS" vēsturiski izveidojies, ka uzņēmuma pamatkapitālā iekļauti divi vērtīgi nekustamie īpašumi Rīgas centrā. Līdz ar to uzņēmuma aktīvu struktūra kļuva neatbilstoša apdrošināšanas sabiedrībai un bija nepieciešama līdzekļu pārstrukturizācija, lai iegūtu papildus apgrozāmos līdzekļus un nodrošinātu tehnisko rezervju segumu un pašu līdzekļu pietiekamību. Līdz ar ekonomisko krīzi un nekustamā īpašuma tirgus apstāšanos, sākotnējā iecere pārstrukturizēt aktīvu struktūru, pārdodot ēkas nav iespējama (gada sākumā divas reizes tika veiktas ēku pārdošanas izsoles), tādēļ uzņēmuma akcionāriem nepieciešams veikt papildus ieguldījumus pamatkapitālā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses