Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

PR: Svētku depozīti - joprojām pieprasītākie

Hansabankas pētījums par banku depozītu lietošanu* rāda, ka uzkrājumu veidošanas ieradumi sabiedrībā aizvien nostiprinās. Viena no izteiktākajām tendencēm - par pieprasītāko izvēli no banku piedāvātajiem depozītiem Latvijā joprojām ir svētku depozīti.  To apstiprina arī šī gada Hansabankas Līgo depozīta kopējie rezultāti: kopā piesaistīti 78 651 miljoni latu un noslēgti 10 530 līgumi.

Salīdzinot svētku depozītu rādītājus redzams, ka uzkrājumu veidošanās paradums pārliecinoši nostiprinās. Hansabankas Līgo depozītam šogad izdevies piesaistīt par 30% vairāk līdzekļu un noslēgt par 41% vairāk līgumu nekā pērn. Turklāt gandrīz uz pusi pieaudzis arī internetbankā noslēgto līgumu skaits – ja pagājušajā gadā tikai 22,58% no visiem līgumiem bija noslēgti izmantojot internetbanku, tad šogad tie bija jau 41,4 % no kopējā noslēgto līgumu skaita. Būtiski, ka visu kampaņas laiku aktīvi veikti noguldījumi arī parastajos termiņdepozītos.

Pēdējās Līgo depozīta kampaņas laikā līgumus atvēra 406 gaviļnieki – Jāņi, Līgas un Ivani -, kuriem svētku depozīta noteikumi paredzēja īpašas priekšrocības, un noguldīja 5’687 miljonus latu, kas ir 7,2% no kopējās summas, kas noguldīta šajā depozītā. Vairāk nekā puse no depozīta ieguldījumiem veikti eiro (57,8%), kam seko latu ieguldījumi (36,2%) un dolāru ieguldījumi (6%). Interesanti, ka gandrīz puse no visiem līgumiem (41,4%) atvērti Hansabankas internetbankā.

“Depozītu noguldījumi šodienas mainīgajos ekonomikas apstākļos ir ļoti labs ieradums – tā ir iespēja likt savai naudai pelnīt un vienlaikus veidot naudas rezervi. Lai varētu justies nodrošināti pret dažādām negaidītām situācijām, uzkrājumiem vajadzētu būt 3 – 4 mēnešalgu apmērā. Tāpēc svarīgi ar īpašajām svētku depozītu kampaņām veicināt uzkrājumu paradumu veidošanos kā ikvienam saprotamu lietu,” saka Renārs Karašs, Hansabankas Investīciju produktu daļas vadītājs.

Naudu noguldīt banku depozītos tuvākā pusgada laikā plāno katrs desmitais respondents (11%), visvairāk Rīgā (38%) un lielajās pilsētās (27%). Visbiežāk naudas noguldījumu plāni cieši saistīti ar ienākumiem – jo augstāki ienākumi, jo vairāk plāno noguldīt banku depozītos. Svarīgākie kritēriji izvēloties, kurā no depozītiem noguldīt naudu, ir drošība, ko atzīmējuši 32% respondenti un augsti peļņas procenti, ko minējuši 27% respondenti.

* Hansabankas un GFK Custom Research pētījums “Banku depozītu lietošana”, Jūnijs, 2008

Papildu informācijai:

Ivars Svilāns
AS „Hansabanka“
Sabiedrisko attiecību vadītājs
Tālr. 67444561, 29454411
[email protected]


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses