Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Rīgas Fondu birža maina nosaukumu uz "NASDAQ OMX Riga"

Rīgas Fondu birža maina savu nosaukumu uz NASDAQ OMX Riga, trešdien paziņoja birža. Kā skaidro birža, šāds lēmums pieņemts, lai vistiešākā veidā atspoguļotu biržas dalību pasaules biržu grupā NASDAQ OMX."Raugoties no ārvalstu uzņēmēja un investora skatu punkta biržas dalība NASDAQ OMX grupā ir kvalitātes zīme un drošība ārvalstu investoriem," uzskata NASDAQ OMX Riga prezidente Daiga Auziņa-Melalksne.

Viņa piebilst, ka Latvijas valstij un uzņēmumiem būs vitāli nepieciešams kapitāls, lai pārvarētu krīzi un atjaunotu ekonomiku, tāpēc šobrīd un arī nākotnē būs svarīgi pārliecināt ārvalstis, ka Latvija ir stabila un uzticama vieta biznesam. "Mūsu vērtspapīru tirgus iegūst lielāku uzticamību. Uzņēmumi, ja viņiem tiešām tas būs mērķis, var kļūt atpazīstamāki Eiropā un arī ASV," vērtē biržas vadītāja.

Viņa arī uzskata, ka lielākie izaicinājumi vēl ir tikai priekšā - patlaban biržas potenciāls Latvijas ekonomikas attīstībai vēl ne tuvu nav izmantots, un tā var palīdzēt attīstīt valsts ekonomiku, ja vien to vēlēsies arī politiķi.

Pašreizējā krīze ir būtiski samazinājusi investoru tirdzniecības aktivitāti biržā, taču, uzlabojoties situācijai ekonomikā, tā atgriezīsies, prognozē D.Auziņa-Melalksne. Kā nākamos soļus biržas un vērtspapīru tirgus attīstībā viņa nosauc Baltijas biržu pāreju uz ārvalstu investoriem ērtāko un izdevīgāko tirdzniecību eiro valūtā, jaunas ar ASV kopīgas vērtspapīru tirdzniecības sistēmas ieviešanu Baltijā, investoru un uzņēmumu izglītības programmu turpināšanu, priekšlikumu izstrādi Ministru kabinetam.

Par godu nosaukuma maiņai Ņujorkā, vienā no pasaules dzīvākajām vietām – Times skvērā, uz NASDAQ televīzijas studijas fasādes izlikts Rīgai veltīts apsveikums un Latvijas karogs.

ASV birža NASDAQ (saīsināts no National Association of Securities Dealers Automated Quotations) tika dibināts 1971.gada 8.februārī. Ziemeļvalstu un Baltijas valstu birža OMX izveidojās 2003.gadā, apvienojoties Zviedrijas biržai OM un Helsinku Fondu biržai HEX. OMX grupā ietilpa Rīgas, Viļņas, Tallinas, Helsinku, Stokholmas, Kopenhāgenas, Islandes un Armēnijas fondu biržas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses