Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Rimšēvičs: Latvija eiro varētu ieviest, ātrākais, 2012.gadā

Latvija eiro varētu ieviest, ātrākais, 2012.gadā, trešdien Latvijas radio atzina Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Lai tas īstenotos, tad Latvijas valdībai nav nevienas rezerves dienas. Tad pie šī te plāna ieviešanas ir jāķeras jau ar gada pirmajām dienām. Bet mēs nevaram mūžīgi vienreiz gadā pacelt kādus tarifus, paaugstināt kādus akcīzes nodokļus, tādējādi visu laiku raustot un mainot inflācijas rādītāju, kas neļauj prognozēt eiro ieviešanas datumu," sacīja Rimšēvičs.

Viņš norādīja, ka "eiro ieviešana ir absolūti pozitīvs un sen vajadzīgs pasākums. Es domāju, no tā iegūs visi Latvijas iedzīvotāji, visi Latvijas uzņēmēji, vienreiz par visām reizēm tad Latvijā iestāsies labie laiki, šie pŗaticības un stabilitātes laiki".

LB prezidents pauda prieku, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers un jaunās valdības vadītājs Ivars Godmanis ir atzinuši, ka eiro ieviešanai jākļūst par vienu no Latvijas stratēģiskajiem mērķiem.

"Jebkurš makroekonomisks dokuments, jebkurš makroekonomisks pasākums būtu mērāms ar eiro ieviešanas mērauklu. Ja šis pasākums vai nu palielina inflācija vai var beigu beigās traucēt eiro ieviešanu, tādā gadījumā tas būtu atliekams vai pārstrādājams," sacīja Rimšēvičs, norādot, ka vairāk Latvija nevar darīt lietas, kas kavētu eiro ieviešanu.

Sākotnēji Latvija eiro plānoja ieviest 2008.gadā, taču augstās inflācijas dēļ to neizdevās.

Centrālās statistikas dati liecina, ka novembrī gada inflācija (2007.gada novembris salīdzinājumā ar iepriekšējā gada novembri) pieauga līdz 13,7%, kas ir augstākais rādītājs kopš 1996.gada beigām. Lai bremzētu inflāciju, valdība maijā apstiprināja inflācijas apkarošanas plānu, kas paredz izmaiņas kreditēšanas politikā, nekustamo īpašumu jomā, kā arī nodokļu politikā. Lielākā daļa no šā inflācijas apkarošanas plāna ietvaros tapušajiem likumu grozījumiem stājās spēkā jūnija sākumā vai jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses