Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

SEB Enskilda stipendija – labākajam finansēs no REA studentiem

Šā gada martā SEB Enskilda, kas ir SEB grupas investīciju banka Latvijā, un Rīgas Ekonomikas Augstskola (REA) parakstīja vienošanos, kas paredz, ka katru gadu viens REA students ar visaugstāko novērtējumu finanšu ekonomikas kursā saņems vienreizējo SEB Enskilda stipendiju 2 880 eiro apmērā - 240 EUR 12 mēnešu garumā. Pirmais stipendijas saņēmējs taps zināms jau tuvākajā laikā.

SEB Enskilda direktors Mārtiņš Krūtainis: “Ikvienam no mums ir sapņi un mērķi – gan personīgajā dzīvē, gan arī biznesā. Nepārtraukti jāseko līdzi tam, vai šos mērķus sasniedzam. Viens no SEB Enskilda un SEB grupas mērķiem ir ieguldījumu veikšana sabiedrības izglītošanā, piešķirot izcilākajiem studentiem stipendijas. Cenšamies pamanīt labākos un sniegt tiem atbalstu, lai darba tirgū ienāktu patiešām spēcīgi eksperti. Noslēgtais līgums ar REA par stipendiju piešķiršanu izcilākajam finanšu ekonomikas priekšmeta studentam būs labs atspēriens, lai studiju procesā iegūtu labas zināšanas un tās, iespējams, izmantot darbam korporatīvo finanšu jomā, ko pārstāv SEB Enskilda.”

„Jau daudzu gadu garumā Rīgas Ekonomikas augstskolai ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ar SEB Unibankas grupu gan piedāvājot studentiem SEB stipendijas, gan arī dodot iespēju augstskolā iegūtās zināšanas pielietot praksē SEB struktūrās Latvijā, Igaunijā un Zviedrijā.  Mēs esam gandarīti par  SEB Unibankas grupas un REA sadarbību labāko  studentu atbalstīšanā, un īpaši pateicamies SEB Enskilda par iniciatīvu  atbalstīt labākos studentus tieši finanšu ekonomikas jomā. Pamanīt talantu un to  atbalstīt, manuprāt, nākotnē tas vairākkārt atmaksāsies,” uzsver Rīgas Ekonomikas augstskolas prorektore Diāna Pauna.

SEB grupas stipendiju programma Latvijā paredz kopumā sešas stipendiju apakšprogrammas: “Profesora Induļa Zariņa stipendija” glezniecībā 1200 latu apmērā, ko SEB Unibanka piešķir jau kopš 1998. gada; Latvijas Universitātes fonda stipendija 1000 Ls apmērā, ko saņem 7 Latvijas Universitātes bakalaura programmu 1. kursa studenti; Vītola fonda stipendija 1000 Ls apmērā, kuru SEB Unibanka piešķir kopš 2004. gada. Šo stipendiju SEB Unibanka šogad pasniegs 12 talantīgākajiem studentiem inženierzinātņu, humanitārajām un mākslas vai mūzikas studijām, “Studenta Bankas IQ stipendiju” 100 Ls apmērā, ko saņem 10 biznesa augstskolas Turība studenti, Banku augstskolas stipendija 1000 Ls apmērā labākā pētnieciskā darba autoram, kas uzsāk studijas Banku augstskolā, kā arī SEB Enskilda stipendija vienam REA studentam ar visaugstāko novērtējumu finanšu ekonomikas kursā.

SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Uz 2006. gada 31. decembri SEB aktīvu apjoms ir 213 miljardi eiro, savukārt kopējais SEB grupai uzticētais aktīvu apjoms pārvaldīšanā veido 139 miljardus eiro. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Papildu informācijai:
Agnese Gribuste, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja – 67779978, 29149306 [email protected]
Vairāk par SEB Unibankas grupu: www.seb.lv  
Vairāk par SEB Enskilda: www.enskilda.lv
SEB Unibankas jaunākās ziņas mobilajā telefonā: seb.lv/wap

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses