Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Arī miljonāram Ozolam patlaban esot ekonomiskais taupības režīms

Pašlaik man, tāpat kā lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju, ir ekonomiskais taupības režīms, tā intervijā žurnālam Numurs stāsta miljonārs, nekustamā īpašuma jomas pārstāvis Aldis Ozols, kas ir firmas "Zemes tirgus" valdes priekšsēdētājs. "Es jau nesēžu uz naudas poda — tā rodas mijiedarbē ar citiem biznesa pārstāvjiem.

Viens es neko īpaši nevaru izdarīt, pretējā gadījumā man vajadzēja pirms diviem gadiem paredzēt, ka drīzumā griezīs “visus krānus ciet”. Smieklīgākais ir tas, ka viss, kas saistās ar nekustamajiem īpašumiem, šīs valstij un tautai ienesīgās jomas, ir iznīcināts, bet inflācija turpina kāpt," norāda uzņēmējs. Vienlaikus gan viņš intervijā atzīst, ka, piemēram, itāļi smīn par Latvijas krīzi nekustamā īpašuma jomā. Arī šajā valstī esot krīze, taču tā ir atšķirīga — "tas "zābaks" ir tā sabūvēts, ka visiem visa ir gana." Par situāciju Latvijā itāļi sakot: "Kungi, tā taču nav krīze, jums vienkārši jānogaida, kamēr pircējs sapratīs, kas no viņa tiek prasīts, lai varētu dabūt kredītu." Kā skaidro A.Ozols, zemi patlaban vietējās bankas vispār nefinansējot, tādēļ viņš vairāk orientējas uz ārzemju investoriem. "Mūsējie uzņēmēji bija pieraduši — ja gadā nevar nopelnīt vismaz simts procentu, viņi to projektu nemaz neņem. Un pie šādiem nosacījumiem Latvijā uz priekšu virzās ļoti maz pasākumu." Uzņēmējs prognozē, ka pašreizējais klusums nekustamā īpašuma tirgū nav uz ilgu laiku, jo visi, kas vēlas, vēl nav sev uzbūvējuši mājas vai iegādājušies ērtus apartamentus. Pēc A.Ozola domām, būtu absurdi iedomāties, ka cilvēki pēkšņi labāk izvēlēsies īrēt dzīvokli un mūža beigās to par skaidru naudu iegādāsies. "Vienalga — ņems kredītus!" A.Ozols intervijā arī stāsta, ka savos 34 gados divas reizes ir zaudējis visu, ko nopelnījis — bankroti viņu skāruši 1996.gadā un 2000.gadā. "Tu pazaudē visu un paliec vēl parādā! No šādām izejas pozīcijām es vienalga cēlos," saka uzņēmējs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses