Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Dominas īpašnieks vēl nav izšķīries, ko būvēt pie VEF tilta nojauktās rūpnīcas Sarkanā zvaigzne teritorijā

Ik dienas, šķērsojot Gaisa tiltu, rīdzinieku uzmanību piesaista tehnikas un cilvēku rosīšanās kādreizējās rūpnīcas Sarkanā zvaigzne teritorijā - jūlija beigās tur tika nojaukti vairāki kompleksa korpusi, tādējādi izveidojot milzīgu būvgružu kalnu. Tagad tas nolīdzināts un tiek veikti zemes darbi. Konkrētas idejas, kas taps rūpnīcas vietā un kā tas izskatīsies dabā, zemes īpašniekiem, kompānijas Pro Kapital Latvia meitasuzņēmuma Zvaigznes centrs vēl nav.

Zināms vien, ka ķieģeļu ēka Gaisa tilta pusē, kas līdz šim kalpojusi par milzīgu tirdzniecības centra Domina reklāmas izlikšanas vietu, tiks saglabāts un rekonstruēts.

Demontēs līdz gada beigām


Paredzēts, ka līdz gada beigām tiks pabeigti kvartāla iekšienē esošo ēku demontāžas un zemes darbi, saka nojaukšanas darbu veicēju, firmas Re&Re pārstāve Mārīte Straume-Cerbule.

Projekta autoru, arhitektu biroja Sarma un Norde pārstāvis Jānis Norde uzsver, ka pilnīgi noteikti kompleksa attīstība tiks sākta ar vecās ēkas rekonstrukciju. Tai esot jau izstrādāts skiču projekts, ko birojs vēloties saskaņot Rīgas domes pilsētas attīstības departamentā. Šajā četrstāvu ēkā arī esot skaidrs, kas atradīsies kurā stāvā. "Pirmajā būs tirdzniecības platības, otrajā biroji, bet trešajā un ceturtajā - dzīvojamās platības," saka J.Norde. Augšējā stāvā dzīvokļi būšot ļoti interesanti - uz Gaisa tilta pusi tiks veidotas viesistabas vai halles ar lieliem logiem un augstiem griestiem, taču uz pagalma pusi dzīvoklis tikšot sadalīts divos stāvos.

Par vēsturisko mopēdu salikšanas korpusu pēc gadiem visdrīzāk liecināšot vien vēsturiskā fasāde, jo interjerā neesot, ko saglabāt. Par to piektdien, apmeklējot būvlaukumu, pārliecinājās arī Diena. Taču arī jaunajā apbūvē arhitekti piedāvā apvienot veco ar jauno - fasādē varētu tikt izmantoti ķieģeļi un stikls. Domājot par iespējamo biroju kompleksu, arhitekti jau izstrādājuši pāris skiču, kas apskatāmas arī Sarma un Norde mājaslapā.

Būs dzīvokļi, būs siena


Ja attīstītājs izšķirsies arī par dzīvojamo ēku būvniecību šajā teritorijā, viss nedaudz mainīsies. Tad liels izaicinājums būšot trokšņu sienas veidošana, jo tieši blakus attīstāmajai teritorijai atrodas dzelzceļš un pašvaldības SIA Rīgas satiksme tramvaju un trolejbusu pārvalde. "Tas varētu būt interesants uzdevums," saka J.Norde, norādot, ka žurnālos esot redzējis piemērus, kā šādas sienas tiek risinātas - citur tās esot funkcionālas, tajās tiek integrēti, piemēram, autosaloni. Šeit gan tas, visticamāk, nebūtu iespējams, jo siena atrastos dzelzceļa sarkanajās līnijās.

Kad sāksies saglabātā, vēsturiskā korpusa rekonstrukcija un pārējās teritorijas apbūvēšana, attīstītāju Pro Kapital pārstāve Iveta Vanaga neatklāj, sakot, ka pagaidām tomēr nav īsti skaidrs, ko brīvajā zemē būvēt - birojus, dzīvojamās mājas vai veikalus.

Būs jauna iela


Tikmēr, tā kā pie Gaisa tilta diezgan bieži veidojas sastrēgumi, jo ieliņa abpus tiltam un zem tā ir ļoti šaura un noslogota, rodas arī cits jautājums - proti, kā kompānija risinās šīs vietas transporta jautājumus. J.Norde stāsta, ka vispirms tiks paplašināta brauktuve zem tilta, jo jau tagad tā neesot pietiekami plata un droša. Rīgas attīstības plānā arī paredzēts, ka gar dzelzceļa sliedēm būs jauna iela, kas savienos šo teritoriju ar Pro Capital attīstīto iepirkšanās centru Domina. Kad iela varētu tikt izbūvēta, gan nav zināms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses