Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Laikraksts: viena no Rīgas zemes lielīpašniecēm par 24 miljoniem eiro grib pārdot 24 hektārus Biķernieku ielā

Viena no Rīgas zemes lielīpašniecēm plāno par 24 miljoniem eiro (16,9 miljoniem latu) realizēt aptuveni 24 hektāru zemes Rīgā, Biķernieku ielā, kur pašlaik atrodas dārzeņu audzētavu siltumnīcas, trešdien vēstī "Dienas Bizness" (DB).

Laikraksts informē, ka zemes īpašniece ir 1934.gadā dzimusī Baiba Gaisa un īpašuma pārdošanas sludinājums kopš vasaras sākuma ievietots kādā interneta mājas lapā Krievijā.

Tā kā zemesgabals atrodas vietā, kur blakus jau top jauno daudzstāvu daudzdzīvokļu namu projekts, un arī Rīgas attīstības plāns šajā vietā atļauj 7-9 stāvu apbūvi 200% blīvumā, jaunajam īpašniekam tas varētu šķist pievilcīgs tieši jauna dzīvojamo namu rajona būvniecībai, sacīts laikrakstā publicētajā "Baltic Screen" rakstā.

Eksperti atzinuši, ka zeme starp Dreiliņiem un Mežciemu par 100 eiro kvadrātmetrā (m2) ir zem tirgus cenas, taču ar šī īpašuma realizāciju neveicoties jau aptuveni gadu. Iemesls ir visai sarežģītā īpašuma struktūra - uz zemes uzbūvētas siltumnīcas, kas pieder firmām

"Dārzniecība Rīga" un "Rīgas dārzeņi". To īpašuma tiesības reģistrētas zemesgrāmatā, un ar kompānijām zemes īpašniecei ir īres līgumi.

DB norāda, ka dārzeņu audzētāji būtu gatavi pārdot savas siltumnīcas - viens par 7 miljoniem eiro, bet otrs par 7,8 miljoniem eiro, kas atbilstot jaunu siltumnīcu uzcelšanas izmaksām. Siltumnīcu saimniecības būtu gatavas zemesgabalu pamest jau pēc nākamās sezonas ražas novākšanas.

Laikraksts, atsaucoties uz pārdevējas pārstāvju teikto, vēstī, ka interesi iegādāties šo zemesgabalu savulaik izrādījis kādreiz pazīstamais Georgs Lansmanis. Taču viņš darījumu esot sācis ar vienošanās slēgšanu ar siltumnīcu saimniecībām un tad gājis pie zemes īpašnieces, kurai šāds darījumu kārtošanas veids neesot bijis pa prātam.

Ar zemesgabala realizāciju nodarbojas "Nira fonds".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses