Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

"Linstow" plāno paplašināt tirdzniecības centru "Alfa", izbūvējot pie tā jaunu veikalu un biroju ēku

Tirdzniecības centru pārvaldītājs "Linstow Center Management" (LCM) plāno paplašināt tirdzniecības centru "Alfa", izbūvējot tirdzniecības ēku "Alfa Home Center" un biroju namu, aģentūra BNS uzzināja Rīgas Pilsētas arhitekta kolēģijas sēdē.

Jaunā tirdzniecības centra projekta idejas autors arhitekts Rolands Bruzgulis kolēģijas sēdē pastāstīja, ka, paplašinot tirdzniecības centru "Alfa" Brīvības ielā, plānots blakus jau esošajam veikalam uzbūvēt vēl vienu atsevišķu lielveikala ēku, kā arī biroju centru, kas būs izvietots gar Brīvības ielu.

Paredzēts, ka jauno "Alfa Home Center" būvēs aptuveni 34 tūkstošus kvadrātmetru plašā teritorijā, bet veikala platība būs 33,7 tūkstoši kvadrātmetru. Savukārt iecerētās biroju ēkas kopplatība paredzēta 8535 kvadrātmetri. Tirdzniecības centra un biroju ēkas vajadzībām plānots arī izbūvēt 1050 vietu virszemes autostāvvietu, kas kopumā aizņems 14,46 tūkstošus kvadrātmetru.

Kolēģijas sēdē arhitekts Andris Kronvalds ieteica autostāvvietu nebūvēt, jo blakus jau ir viena autostāvvieta, bet stāvvietai paredzētajā teritorijā izveidot publiski pieejamu telpu un atpūtas zonu.

Pilsētas arhitekta kolēģijas uzdevums ir pēc iespējas vispusīgāk un profesionālāk izvērtēt pilsētas attīstības problēmas, atsevišķus teritoriālplānojuma projektus un nozīmīgākās būvniecības ieceres - galvenokārt saistībā ar Rīgas vēsturisko centru un tā aizsardzības zonu, pilsētas galvenajām maģistrālēm un akcentētas apbūves zonām.

"Linstow" pieder Rīgas tirdzniecības centri "Origo", "Centrs", "Minska", kā arī Igaunijas tirdzniecības centrs "Ulemiste". Savukārt tirdzniecības centrus "Alfa", "Dole" un "Mols" LMC pērn pārdeva investīciju fondam "Acta", lai atbrīvotu tirdzniecības centrā ieguldītos līdzekļus un tos ieguldītu jaunos nekustamo īpašumu projektos. LMC joprojām ir šo iepirkšanās centru apsaimniekotājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses