Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LU Akadēmiskā centra būvniecības konkurss noslēdzies bez rezultātiem

Latvijas Universitātes (LU) izsludinātais atklātais konkurss LU Akadēmiskā centra Torņakalnā, Rīgā, 1.kārtas tehniskā projekta izstrāde, būvniecība un autoruzraudzība ir noslēdzies bez rezultātiem, jo iesniegtais piedāvājums pārsniedzis iepirkuma procedūras nolikumā minēto summu.

Kā informēja LU Preses centrā, LU neatsakās no ambiciozajiem plāniem Rīgā, Torņakalna rajonā, uzbūvēt mūsdienīgu akadēmisko centru, tāpēc tuvākajā laikā plānots izsludināt jaunu konkursu. LU cer, ka konkurence jaunajā konkursā būs lielāka un būvniecības uzņēmumi iesniegs vairāk piedāvājumu.

Pagājušā gada aprīlī LU noslēdza līgumu ar arhitektu apvienību Sestais stils par LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra skiču projekta izstrādi. Arhitektu izstrādātais skiču projekts pērn 13.oktobrī tika akceptēts. Topošajā LU Dabaszinātņu akadēmiskā centra teritorijā LU 2011.gada vasarā veica arheoloģiskos izrakumus.

Torņakalna rajonā līdz 2023.gadam LU plāno izveidot modernu infrastruktūru ar apmēram desmit būvēm un kopējo platību 120 000 kvadrātmetru. Pirmo kārtu, Dabas un dzīvības zinātņu centru, iecerēts pabeigt līdz 2014.gada 30.septembrim. Projekta kopējās izmaksas ir plānotas 22 736 757 lati, no tiem 19 326 244 lati - Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, 1 630 225 lati - valsts budžeta finansējums un 1 780 288 lati - LU finansējums.

LU Dabas un dzīvības zinātņu centrā atradīsies viss nepieciešamais ķīmijas, bioloģijas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu, medicīnas studijām, kā arī zinātniskā bibliotēka-lasītava, administrācijas un saimniecības telpas, atpūtas zonas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses