Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Ober Haus: oktobrī visstraujāk cenas kritušas Juglā, Teikā, Purvciemā. Pēc māju sērijām - 602.sērijas un lietuviešu projekta 1-istabas dzīvokļiem

2007.gada oktobra beigās Ober Haus aprēķinātā vidējā cena Rīgas mikrorajonos bija 1545 EUR/m2 (septembrī 1570 EUR/m2). Vidējais cenu samazinājums mēneša laikā bija 2,7%.

Ober Haus: Raksturīgākās sērijveida dzīvokļu cenas Rīgas mikrorajonos oktobrī, EUR

Lielākais cenu samazinājums reģistrēts Juglā (4,3%), Teikā (4,0%), Puvciemā (3,5%). Pēc māju sērijām lielākais cenu samazinājums pagājušajā mēnesī bia mazajiem dzīvokļiem - 602.sērijas (5,1%) un lietuviešu projekta vienistabas dzīvokļiem (4,7%).

Potenciālo pircēju interese oktobrī turpināja pieaugt, bet, lai izvēlētos un pieņemtu lēmumu, viņi apskatīja lielāku dzīvokļu skaitu. Pircējus pārsvarā interesē kvalitatīvi remontēti dzīvokļi. Pārdevēji arvien biežāk piekrīt cenas atlaidēm. Tie, kuri nevēlas samazināt dzīvokļa cenu, atliek īpašuma pārdošanu uz vēlāku laiku, jo pašreizējo tirgus situāciju uztver kā pārejošu.

Lai paātrinātu darījumu noslēgšanu, bankas aicina klientus pirms dzīvokļa izvēles konsultēties ar kredītu speciālistu. Tiek piedāvāta klienta kredītspējas izvērtēšana. Kredītdpēja pēdējā laikā ir kļuvusi par galveno nosacījumu kredīta saņemšanai. Ja agrāk bankas un arī klients visus riskus varēja ieklaut gaidāmajā īpašuma cenas pieaugumā, tad tagad risks jāuzņemas pašam pircējam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses