Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Pētījums: ārpus Rīgas nekustamo īpašumu pircējus visvairāk interesē Jelgava

Latvijā, ārpus Rīgas, Jūrmalas un Rīgas rajona nekustamo īpašumu megapircējus visvairāk interesē Jelgava, liecina piektdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicētais "Baltic Screen" pētījums par lielākajiem šogad pirmajā pusgadā veiktajiem nekustamā īpašuma darījumiem.

Apkopotie dati liecina, ka ceturtā daļa no visiem pirmajā pusgadā fiksētajiem darījumiem, kuru summa pārsniegusi 0,35 miljonus latu, notikusi tieši Jelgavā un pircēji pārsvarā bijuši Igaunijas uzņēmumi. Igauņus interesējuši lieli un dārgi īpašumi arī Kurzemes pusē.

Laikraksts vēsta, ka vēl vienu lielo darījumu grupu ārpus Rīgas veidojuši «formālie» darījumi, kuros dažādu iemeslu dēļ - galvenokārt, lai saņemtu bankas kredītu, - kompāniju īpašnieki vai līdzīpašnieki tām pārdevuši līdz tam pašiem piederējušas ēkas un zemesgabalus.

"Ja šīs tendences atbilst pirms pusgada izteiktajām nekustamo īpašumu ekspertu prognozēm, tad kopumā īpašumu tirgus ārpus galvaspilsētas un Rīgas rajona vismaz lielo darījumu ziņā nav attīstījies tik strauji, kā tika paredzēts," norāda pētījuma autori.

"Dienas Bizness" vēsta, ka pirms pusgada uzņēmuma "Balsts" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš prognozēja, ka pieprasījums turpinās augt 100 kilometru rādiusā ap Rīgu, jo palielinās to iedzīvotāju skaits, kas vēlas dzīvot ārpus galvaspilsētas. Taču tirgus acīm redzami ir faktiski stāvējis uz vietas - pagājušā gada otrajā pusgadā ārpus Rīgas, Rīgas rajona un Jūrmalas notika vismaz 14 darījumi virs pusmiljona latu, savukārt šā gada pirmajos sešos mēnešos tādi ir bijuši 18, turklāt neviens no tiem nav pārsniedzis pusotru miljonu latu, - pagājušā gada otrajā pusgadā tika fiksēti pat 2,5- 3,6 miljoni latu, norāda pētījuma autori, piebilstot, ka te gan nav uzskaitīti uzņēmumu - zemes īpašnieku - kapitāldaļu pirkuma darījumi, kuru summas nekādos publiskos reģistros neparādās.

Lielo darījumu uzskaitījums arī neļauj runāt par megapircēju raudzīšanos viena noteikta reģiona virzienā - līdz ar Jelgavu ievērojami objekti ir pirkti gan Daugavpilī un Talsos, gan Grobiņā un Nīcā, gan Ogrē un Tukumā, gan Ventspilī un Saldū, gan Burtniekos un Liepājā, norāda pētījuma autori.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses