Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Sabiedriskai apspriešanai tiks nodots pieczvaigžņu viesnīcas projekts Jūras Pērle Bulduros

Iepriekš šajā gruntsgabalā atradās restorāns Jūras Pērle — zīmīga padomju laika Jūrmalas vizītkarte un populāra atpūtas vieta. Pēc 90.gados notikušā ugunsgrēka, nopostītās ēkas karkass tika nojaukts, atstājot pāris kokus un nopostītu kāpu reljefu. 2002.gadā notika atklāts arhitektūras skiču konkurss Daudzfunkcionālajam kompleksam Jūras Pērle.

Konkursa žūrija par uzvarētāju atzina biroja _Sarma un Norde_ izstrādāto 17 stāvu projektu. Konkursa rezultāti tika nodoti sabiedriskai apspriešanai. Jūrmalas pilsētas dome 2005.gada janvārī, ņemot vērā sabiedriskās apspriešanas priekšlikumus, nolēma atbalstīt _Jūras Pērle_ būvniecības ieceri, samazinot stāvu skaitu līdz desmit stāviem. Jaunizstrādātā projekta Jūras Pērle lāses formas apjoms ar perlamutra apdari apspēlē ēkas nosaukumu, bet stāvu pārkares ir arhitektoniska atsauce uz ēkas iepriekšējo veidolu.

Jūras pērle

Funkcija: pieczvaigžņu viesnīca
Vieta: Jūrmala, Bulduri, Vienības prospekts 2
Pasūtītājs: SIA Jūras pērles
Projekta autori: Sarma & Norde, Gmarp
Stadija: izstrādāts detālplānojums; saskaņā ar Jūrmalas pilsētas 21.jūnija lēmumu detālplānojums nodots sabiedriskai apspriešanai

Birojs Sarma&Norde izplatītajā paziņojumā presei uzsver — pirmo trīs stāvu risinājumu ietekmēja trīs unikālas priedes — 160—180 gadus vecas, ar tā saucamo krokodilādas mizu. Atsevišķie apakšējo stāvu apjomi (kur atradīsies administrācija, SPA, sporta komplekss un konferenču zāles) projektēti, respektējot īpašos kokus, vienlaikus ar vertikālu ritmu fasādē atgādinot priežu mežu. Ieejot vestibilā, caur stikla sienu būs redzama jūra. Skats uz jūru, pateicoties ēkas pusloka formai, būs arī iemītniekiem visos 186 numuriņos, kas izvietoti septiņos arhitektoniski ar horizontālu akcentu un pārkari risinātajos stāvos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses