Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Interneta lielveikalā visvairāk pērk banānus

e-Maxima popularitāte kopš interneta lielveikala atklāšanas turpina augt, un novērojamas vairākas negaidītas tendences, Diena.lv atklāj Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš.

Kopš darba uzsākšanas pirmajām nedēļām e-Maxima pārdošanas apjoms pieaudzis jau par 14%. Lielākie pircēji ir biroju darbinieki un Rīgas Centra iedzīvotāji, kā arī jaunās māmiņas.

Jau rakstījām par pasūtinājumiem no iestāžu birojiem, kuru darbinieki iepērk salīdzinoši nelielu produktu klāstu, taču to dara lielos apjomos, kas varētu būt skaidrojams gan ar biroju vēlmi iepirkt produktus ilgākam laikam vai lielākam darbinieku skaitam, kā arī vēlmi samazināt piegādes izmaksas. Starp pasūtītākajiem produktiem visvairāk izceļoties gāzētā un negāzētā ūdens produkcija. Tāpat galvenokārt birojiem lielā daudzumā piegādāta kafija un dažādi cepumi.

Tagad tos papildinājuši klienti no paša Rīgas Centra. "Tur vai nu gandrīz nav lielveikalu, vai to ir maz," tam iemeslu meklē Maximas pārstāvis.

Viņš stāsta, ka pašus interneta veikala darbiniekus visvairāk pārsteidzis, ka vispieprasītākais vēlamais piegādes laiks ir no 9 līdz 11. e-Maxima strādājošie sākotnēji bija rēķinājušies, ka galvenokārt preces nāksies piegādāt vakara stundās. Atklājies, ka šajā rīta laikā produktus pasūtina jaunās māmiņas, kas mājās tikušas galā ar rīta soli un gaida dienišķo pārtiku. "Šā paša iemesla dēļ daudz pērk bērnu pārtiku, autiņbiksītes utt," stāsta Andiņš.

"Vēl par nedaudz negaidītu uzskatām lielo augļu un pat dārzeņu, kā arī piena produktu īpatsvaru pasūtinājumos. Tas priecē, jo liecina, ka klienti uzticās piegāžu ātrumam šiem svaigajiem produktiem."

e-Maxima.lv produktu grupu top5:

1. jogurti;

2. biezpiens;

3. vistu olas (Lieldienu faktors);

4. pasterizētais piens;

5. tomāti.

Toties, ja ņem atsevišķus produktus, tad 1. vietā ir banāni. Ļoti daudz pasūtot arī cukuru.

Kāds klients nopircis arī 1 sērkociņu kastīti.

"Lauvas tiesu pasūtinājumu ir virs 30 latiem, lai piegāde būtu bez maksas," stāsta I. Andiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses