Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Padomā arī "Dinamo" alus ražošana

Hokeja klubam Rīgas Dinamo patlaban ir līgumi ar 14 Latvijas ražotājiem par 40 dažādu produktu ražošanu. Padomā ir arī Dinamo alus ražošana, ceturtdien publicētā intervijā laikrakstam Dienas Bizness stāsta kluba ģenerāldirektors un valdes loceklis Zigmārs Priede.

Patlaban Aldaris intensīvi strādājot, lai šī alus šķirne taptu un jau šovasar būtu pieejama patērētājiem, ja vien nebūs
kādu neparedzētu šķēršļu.

Kā stāsta Z.Priede, šis projekts radās divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tā ir imidža reklāma. Otrkārt, klubs gūst arī finansiālo labumu no šo produktu pārdošanas. Dinamo no šī projekta iegūst fiksēto summu no katra pārdotā produkta viena santīma apmērā, kā arī procentus no uzņēmumu apgrozījuma. Pirmajos divos mēnešos pārdoti 700 000 vienību.

Viņš atzīst, ka nenoliedzami šāds projekts ir izdevīgs ne tikai Dinamo, bet arī ražotājiem, jo lielai daļai šo produktu  kopš kluba zīmola izmantošanas pārdošanas apjomi ir būtiski pieauguši, dažiem pat sešas reizes. Tāpat viņš neslēpj, ka ir bijuši gadījumi, kad ražotāji izmantojuši Dinamo vārdu un paši patvaļīgi noteikuši cenu. Ar tiem ražotājiem, kuru produkcijas cena šķitīs neadekvāti augsta, klubs runāsim par to, kā rīkoties tālāk. "Produktam ar Dinamo zīmolu  noteikti jābūt ražotam Latvijā no vietējām izejvielām. Tādā veidā mēs atbalstām vietējos ražotājus un  nepieciešamības gadījumā palīdzēsim viņiem arī austrumu tirgū," saka kluba pārstāvis.

Kā stāsta Z.Priede, kluba ieņēmumi šajā sezonā ir bijuši par pusotru miljonu latu lielāki nekā iepriekšējā sezonā, kas ļāva nopelnīt vairākus simtus tūkstošus latu. Savukārt kluba apgrozījums bija nedaudz virs deviņiem miljoniem.


Viņš arī norāda, ka klubam viena hokeja spēle izmaksā ļoti daudz – izslēgšanas spēlēs vairāk nekā 40 000 latu ir tikai uz vienas spēles organizēšanu Arēnā Rīga attiecināmās izmaksas, ko lielā mērā nosaka arēnas apmeklētība konkrētajā spēlē, jo par katru skatītāju tiek maksāta fiksēta maksa. Savukārt ieņēmumi no vienas spēles arēnā vidēji otrajā sezonā bija nedaudz virs 45 000 latu, saka Z.Priede un piebilst, ka šī informācija vēl tiks precizēta.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses