Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

PR: "Samsung Electronics" paziņo 2009.gada otrā ceturkšņa rezultātus

Samsung Electronics Co., Ltd., ir paziņojis, ka uzņēmuma konsolidētie ieņēmumi otrajā ceturksnī, kas noslēdzās 2009. gada 30. jūnijā, sastāda 26,13 miljardi ASV dolāru – kas ir par 11,7 procentiem vairāk nekā pagājušajā gadā.

Konsolidētā pamatdarbības peļņa šajā ceturksnī bija 2,02 miljardi dolāru – par 5,0 procentiem vairāk nekā pagājušajā gadā un par 436 procentiem vairāk nekā pagājušajā ceturksnī. Konsolidētie ienākumi pirms nodokļu nomaksas sasniedza 2,29 miljardus dolāru. Tīrā peļņa, kas tiek aprēķināta tikai mātes uzņēmumiem, bija 1,81 miljards dolāru.

Samsung arī paziņoja, ka no 2010. gada pirmā ceturkšņa uzņēmums pārņems Starptautiskos finanšu pārskatu standartus.

Neskatoties uz nenoteiktību globālajā tirgū, Samsung izdevās panākt stabilu ieņēmumu un peļņas pieaugumu svarīgākajās uzņēmējdarbības struktūrvienībās: Komponentu vienībā un Digitālie mediji un komunikācijas. Nepārtraukto atveseļošanos veicināja pieprasījuma atjaunošanās pēc augstvērtīgas sadzīves elektronikas un atmiņas pusvadītāju un LCD paneļu cenu pieaugums.

„Otrajā ceturksnī Samsung sasniedza izcilus rezultātus, saglabājot labu noietu sadzīves elektronikas segmentā un stabilu sniegumu joprojām sarežģītajā komponentu tirgū,” sacīja Roberts Ji (Robert Yi), Samsung Electronics viceprezidents un par attiecībām ar investoriem atbildīgās nodaļas vadītājs.

„Tomēr mēs piesardzīgi vērtējam 2009. gada atlikušos mēnešus, jo pamatdarbības peļņu var ietekmēt Korejas vonas iespējamais vērtības pieaugums un konkurences saasināšanās tirgū. Mēs turpināsim nostiprināt savu tehnoloģisko specializāciju, vienlaikus tiecoties pēc augstākas efektivitātes, lai saglabātu savas līderpozīcijas tirgū,” viņš sacīja.

Pieprasījums pēc pusvadītājiem atjaunojas

Samsung Pusvadītāju nodaļu konsolidētā pamatdarbības peļņa sastādīja 192,96 miljardus dolāru. Ieņēmumi sasniedza 4,93 miljardus dolāru, kas ir par 7,2 procentiem vairāk nekā pagājušajā gadā.

Neskatoties uz vāju sezonu, Samsung pamatdarbības sniegums uzlabojās salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, jo pieauga DRAM tirgus cena vāja piedāvājuma un spēcīga PC noieta dēļ, kas, savukārt, paaugstināja pieprasījumu. Arī NAND cenas pieauga, ko sekmēja pieprasījums no viedtelefonu un pārnēsājamo multivides atskaņotāju ražotāju puses. Sistēmu LSI nodaļas pamatdarbības peļņa uzlabojās, jo stabils pieprasījums ļāva samazināt preču uzkrājumus.

Samsung prognozēja turpmāku pieprasījuma pieaugumu pēc atmiņas ierīcēm, taču brīdināja, ka piedāvājuma paaugstināšanās tirgū varētu izraisīt cenu kritumu. Uzņēmums ir apņēmies saglabāt savas līderpozīcijas tirgū, turpinot tehnoloģisko migrāciju uz augstāka blīvuma DRAM un NAND produktiem.

LCD nodaļas sniegums

LCD nodaļas pamatdarbības peļņa bija 120,6 miljoni dolāru, ieņēmumiem sasniedzot 4,10 miljardus dolāru, kas ir par 8,1 procentu mazāk nekā pagājušajā gadā.

Samsung atguvās no pirmā ceturkšņa pamatdarbības zaudējumiem, jo augstāks pieprasījums pēc LCD paneļiem palielināja noietu par vairāk kā 30 procentiem salīdzinājumā ar pagājušo ceturksni. Taču stikla deficīts nozarē ierobežoja piedāvājumu.

LCD paneļu cenas pieauga šādām ierīcēm: piezīmjdatori (4%), par 32 collām mazāki televizori (9%) un monitori (12%). Šai struktūrvienībai izdevās veiksmīgi realizēt jaunas produktu līnijas, piemēram, platformāta, LED un netbuku displeja tipa paneļus. Masveida ražošanas uzsākšana S-LCD Corporation 8-2 ražošanas līnijā palīdzēja struktūrvienībai apmierināt paaugstināto pieprasījumu pēc TV paneļiem.

Samsung prognozē spēcīgu pieprasījumu pēc LCD paneļiem trešajā ceturksnī, kad sezonālais pieprasījums parasti ir visaugstākais. Tomēr uzņēmums atzīmēja, ka pieprasījuma pazemināšanās pēdējā ceturksnī varētu izraisīt cenu kritumu.

Mobilo tālruņu noiets pieaudzis par 14 procentiem

Samsung Telekomunikāciju nodaļu pamatdarbības peļņa bija 804 miljoni dolāru, saglabājot 10 procentu peļņas normu. Ieņēmumi sasniedza 8,07 miljardus dolāru, kas ir par 27,4 procentiem vairāk nekā pagājušajā gadā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni Samsung mobilo tālruņu noiets kāpa par 14 procentiem līdz 52,3 miljoniem vienību trīs mēnešu periodā. Uzņēmuma rezultāti joprojām bija labāki nekā vidēji tirgū, pateicoties spēcīgam noietam Eiropā un Ziemeļamerikā. Samsung mobilo tālruņu vidējā tirdzniecības cena pieauga par 2 procentiem, ko sekmēja pieprasījuma pieaugums pēc skārienekrāna un premium klases ierīcēm.

Telekomunikāciju sistēmu nodaļas rezultāti bija iepriecinoši, jo tā noslēdza jaunus līgumus par Mobile WIMAX tehnoloģijas piegādi Eiropā, ASV un Āzijā.

Pēc Samsung aplēsēm pieprasījums pēc mobilajiem tālruņiem trešajā ceturksnī pieaugs par 5 procentiem, ko veicinās mobilo sakaru operatoru aktīvāks mārketings tehnoloģiski progresīvos tirgos un 3G pakalpojuma izplatīšana Ķīnā. Uzņēmums plāno palielināt savu tirgus daļu, paplašinot savu produktu līniju un cieši sadarbojoties ar mobilo pakalpojumu sniedzējiem. Samsung prognozēja, ka tas pārsniegs savu maksimālo gada noietu jeb 200 miljonus vienību, un uzsvēra, ka tā flagmaņi, tai skaitā jauno sēriju Jet un Omnia ierīces, guva pozitīvu atsaucību tirgū.

Konkurenti plakanpaneļa televizoru tirgū pārspēti

Samsung Digitālo mediju nodaļu pamatdarbības peļņa bija 852,24 miljoni dolāru, kas ir par 657 procentiem vairāk nekā pērn. Ieņēmumi sasniedza 9,46 miljardus dolāru, kas ir par 13,8 procentiem vairāk nekā pagājušajā gadā. Veiksmīgo sniegumu sekmēja spēcīgs noiets plakanpaneļa televizoru un augstvērtīgu digitālo ierīču segmentos.

Viena Samsung plakanpaneļa televizora pārdošanas cena pieauga par 10 procentiem, pārspējot vidējo pieaugumu tirgū jeb 6 procentus. Samsung jaunā LED televizoru līnija izraisīja spēcīgu patērētāju interesi: trīs mēnešu periodā tika pārdots 500 000 vienību. Uzņēmums joprojām ir līderis monitoru tirdzniecībā, palielinot savu tirgus daļu segmentā monitoriem virs 20 collām

Samsung digitālo ierīču noiets pieauga par vairāk nekā 20 procentiem, pateicoties veiksmīgai augstvērtīgu produktu realizācijai.

Samsung prognozēja, ka kopējais pieprasījums pēc televizoriem pieaugs 10 līdz 20 procentu robežās, taču gaidāma sīva cenu konkurence, jo lielākie ražotāji ir laiduši klajā jaunas produktu līnijas. Uzņēmuma mērķis bija pārspēt savus konkurentus, piedāvājot jaunus modeļus un piešķirot prioritāti LED, Full HD un premium klases dizaina modeļiem. Digitālo ierīču nodaļa piedāvās jaunus, ekoloģiski saudzīgus modeļus ar enerģijas taupīšanas raksturpazīmēm, lai saglabātu tirgus izaugsmi.

Par Samsung Electronics
Samsung Electronics Co., Ltd. ir viens no pasaulē vadošajiem uzņēmumiem pusvadītāju, digitālo informācijas nesēju un digitālo konverģences tehnoloģiju jomā, un tā kopējais pārdošanas apjoms 2008. gadā sasniedza 96 miljardus ASV dolāru. Uzņēmums nodarbina aptuveni 150 000 cilvēku 134 birojos 62 valstīs un sastāv no divām galvenajām uzņēmējdarbības struktūrvienībām: Digitālo mediju un komunikāciju vienība un Komponentu vienība. Samsung Electronics, kas ir atzīts par vienu no visstraujāk augošajiem zīmoliem pasaulē, ir vadošais digitālo televizoru, atmiņas mikroshēmu, mobilo tālruņu un TFT-LCD displeju ražotājs. Meklējiet izsmeļošāku informāciju tīmekļa vietnē www.samsung.com.

Papildu informācija:
Reuben Staines
+82 -2-2255-8288
[email protected]
Samsung Electronics

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses