Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

"Rīgas piena kombināta" peļņa pērn - Ls 19 160

A/s Rīgas piena kombināts (RPK) pagājušajā gadā strādāja ar 60,2 miljonu latu lielu apgrozījumu, kas ir par 1,8% vairāk nekā 2007.gadā, uzņēmuma neto peļņa bija 19 160 lati, liecina RPK sniegtā informācija.

Saistībā ar industriālo produktu cenu kritumu pasaules tirgū būtiski ir samazinājies industriālo produktu realizācijas apjoms - vājpiena pulverim kritums bija 92%, sūkalu pulverim - 86%, sviestam - 43%. Tiesa, RPK piebilst, ka labi rezultāti ir vietējā tirgū - pienam pieaugums par 22%, jogurtam - par 69%, kefīram - par 30%, biezpienam - par 21%, sieram - par 22%, bet kausētā siera realizācijas apjoms ir pieaudzis vairāk nekā divas reizes.

RPK finansu direktore Ināra Driksna, vērtējot rezultātus, pauž viedokli, ka uzņēmums strādājis ļoti labi, jo izdevies kāpināt pārdošanas apjomus vietējā tirgū tik lielā mērā, ka ar to izdevies kompensēt eksporta zaudējumus.

Pārdošanas apjoma pieaugumu veicinājusi arī Rasa jogurtu un Rasa Lakto pārpozicionēšana un dizaina maiņa, informē RPK. 2008.gada maijā RPK atklāja jaunas ražošanas līnijas Tetra Prizma un Tetra Brik, uz kurām tiek ražoti trīs jauni inovatīvi produkti - saldējuma kokteiļi Milk Shake, piena un sulas dzērieni Milk Juise, kā arī jogurta dzērieni Yogurt Juise.

Ieviesta arī virkne jaunu produktu, piemēram, jogurtu segmentā deserta jogurts bez piedevām, Rasas kefīri arī ar melleņu un smiltsērkšķu garšu, kausēto sieru segmentā Limbažu zīmola kausētie sieri, saldējuma segmentā - Ekselence de luxe šokolādes saldējums u.c.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses